Det ses ofte at mange fravælger økologi, fordi de økologiske fødevarer ofte koster lidt mere end ikke økologiske varer. Men der findes flere gode grunde til, hvorfor økologien lægger lidt ekstra kroner på prisen.
En af grundende er at der er flere omkostninger ved at dyrke økologiske afgrøder. Oftest fordi landmændene indimellem bliver nødt til at vælger sorter, som giver et lavere udbytte, men som er mere modstandsdygtige over for f.eks. skadedyr. Derudover er der en række skrappe krav til hvilke ingredienser der må benyttes ved økologisk produktudvikling. Eksempelvis er det ikke tilladt at benytte smagsforstærkere, aromastoffer, konserveringsmidler eller et stort antal af e-numre. Men det giver dog en renere og mere naturlig vare. Dog betyder det, at der skal anvendes større mængder af økologiske råvarer for, at opnå samme slutresultat som de konventionelle smutveje økonomisk set.
Selvom økologi koster mere, får du til gengæld en mere ren og naturlig vare, som er dyrket med stor omtanke for mennesket, miljøet og dyrene.