Hvorfor få rettet tænder med Invisalign?

Usynlig tandretning med invisalign

Hvorfor Invisalign?

Invisalign er en bøjle til tandregulering, særligt kosmetisk tandregulering. Det er et oplagt valg af bøjle, hvis man ønsker usynlig tandregulering. Med en Invisalign-bøjle kan man nemlig ikke se, at man får reguleret tænderne. Bøjlen er usynlig, og generne i hverdagen er minimale. Dels fordi man ikke kan se den, men også fordi man kan tage den ud, når man skal spise og drikke. Det gør mulighed for god mundhygiejne under tandreguleringen mere optimalt end ved andre bøjletyper.

Hvordan fungerer invisalign-bøjlen?

Vælger man Invisalign er der tale om en aftagelig bøjle, som skal sidde i munden i ca. 22 timer i døgnet for at sikre det ønskede resultat. Du skal skifte skinne en gang om ugen, og hver skinne afviger med ca. 0,2 mm. Ved at skifte til nye skinner reguleres tænderne gravist.

Hvordan tager man bøjlen af og på?

Da det er en aftagelig bøjle, er det vigtigt at vide, hvordan man nemmest tager den af og på. Man skal nemlig gøre det flere gange om dagen i forbindelse med tandbørstning og måltider.

Når du skal have dem i, er det nemmest, hvis du starter med at sætte skinnen fast på tænderne forrest i munden for derefter forsigtigt at trykke skinnen på plads på de øvrige tænder. Når du skal have dem ud, tager du fat i skinnerne med pege-og tommelfinger og starter med de bagerste tænder og bevæger dig frem.

Hvordan holder man en god mundhygiejne med Invisalign?

Du skal børste tænder og skinne to gange om dagen med tandbørste og tandpasta. Derudover skal du skylle munden og bøjlen efter hvert måltidet. Du skal også bruge tandtråd hver dag for at forebygge huller, men også for at sikre den rette tandregulering.