Kan man få rettet tænder som voksen?

usynlig tandretning med invisalign

Mange forbinder tandregulering med noget, som foregår i barndommen. Typisk får børn bøjler, når de er omkring 10-12 år, fordi tandlægen vurderer, at det er nødvendigt. Som barn får man kun rettet tænder, hvis der er en tandsundhedsmæssig årsag. Det vil altså sige, at man sagtens kan have skæve tænder, underbid, overbid, for stort eller lille mellemrum mellem tænderne, eller andre kosmetiske gener, men ikke få dem rettet som barn. Det betyder, at der i dag er mange voksne, som ikke har det smil, som de drømmer om. Men sådan behøver det faktisk ikke at være. Man kan nemlig sagtens få rettet sine tænder som voksen.

Usynlig tandregulering er en god løsning for voksne

Det er de færreste voksne, som ønsker at have en synlig bøjle fx togskinner. Det skyldes dels, at det påvirker ens udseende, men også på grund af alle de gener, som en klassisk bøjle kan give i hverdagen. Tandlægevidneskaben har udviklet sig meget de seneste 20 år, og det betyder også, at det i dag er muligt at få rettet sine tænder med en usynlig bøjle, som giver markant færre gener i hverdagen end den klassiske bøjle.

Den usynlige bøjle hedder Invisalign og skal bæres i 20-22 timer i døgnet for at opnå det ønskede resultat. Bøjlen består af et sæt usynlige skinner, som udskiftes i takt med, at tænderne retter sig ind. Når man bærer skinnerne, kan man ikke se bøjlen, da den er lavet af gennemsigtigt materiale. Udover fordelen i at have usynlige skinner på, er Invisalign også en populær løsning hos voksne, fordi man kan let tage den ud fx når man skal spise og børste tænder og derfor holde en god hygiejne.

Hvordan får jeg Invisalign?

Hvis du som voksen ønsker at få tandregulering med Invisalign, skal du tage fat i en specialiseret Invisalign-tandlæge. Det kan være en god ide at vælge en tandlæge, som har mange års erfaring inden for området, som følger patienten fra start til slut, og som står til rådighed, når spørgsmålene opstår. En af Danmarks førende Invisalign-tandlæger er Tandlægerne Brønshøj Torv, hvor Invisalign-tandlægen Luca Bastholm sørger for, at alle behandlinger lever op til de alle de højeste standarder.

Hos tandlægen vil der først være en forundersøgelse, hvor det bliver vurderet, hvordan Invisalign kan hjælpe. Derudover vil der blive taget scanninger og fotos. Efter forundersøgelsen vil behandlingen gå i gang med løbende kontrolbesøg.