Hvilke forskellige kraner findes der?

kran typer

Der findes mange forskellige kranbiler, som kan anvendes til forskellige formål. Hvilken kranbil man anvender afhænger af den enkelte opgave. Her har vi listet 3 forskellige, men meget typiske kranbiler, som kan anvendes ved forskellige arbejdsopgaver.

Lastbilmonterede kraner

En lastbilmonteret kran er en mobil kran, som er monteret på en lastbil. Denne type kran kan anvendes til mange forskellige arbejdsopgaver herunder transport og flytning af elementer, maskiner, store skilte, containere, platforme og meget mere. Fordelen ved at have en kranbil som denne er, at den er nem at flytte. Armen kan hejse i forskellige, hvilket gør den ideelt til at flytte tunge ting fra et sted til et andet i forskellige højder. Armslængden er høj og fleksibel, og læssehøjden er lav, hvilket gør arbejdet nemt.

Tårnkraner

Tårnkraner/spiringskrane tårner sig op i luften rundt omkring i landet på byggepladser. Tårnkraner er normalt lodrette og kan rotere 360 garder omkring sig selv. Tårnkraner kan måde monteres på byggepladsen eller være mobile ved at være monteret på et køretøj. Tårnkraner bruges særligt ved store byggerier fx højhuse, broer, monteringsarbejde og store anlægsprojekter.

Kraner med forskellige arme

Der findes mange forskellige kraner, som har forskellige “arme”. De kan både være lange knækarmskrane, korte knækarmskrane, teleskopkrane, grebskraner og meget mere. Når man skal finde den rette kran, er det vigtigt at vælge en med den rette arm. Armens udformning og fleksibilitet er nemlig afgørende for udførelsen af opgaven.

Kontakt et landsdækkende kranfirma for at få råd og vejledning til, hvilken krantype der er ideel til jeres konkrete opgave. Hos et kranfirma kan i leje den kran, der passer til jeres konkrete opgave.