Østers er en muslinger der lever under vand. De kan have en diameter op til 15 cm, alt efter hvor gode vækstbetingelser de har. De lever på havbunden, helt ned til 20 meters dybde. En østers kan faktisk blive op til 20 år. Man kan kende østers ved, at deres skjold ligner et blad.
De lever langs hele Europas vestkyst, lige fra Portugal og op til Norge, østers har altså en god evne til at klare sig uanset hvilken temperatur de befinder sig.
Netop temperaturen er faktisk ret relevant i forhold til østers køn. Fra begyndelsen er de nemlig tvekønnet, men når vandet er 15 grader, så er østers kvinder hvert fjerde år, hvor de derimod er hunner hvert år når vandet er 20 grader.
Hvis man selv vil på jagt efter den eksklusive musling, så er vadehavet et rigtig godt sted at lede.
Østers er bedst kendt for at være en delikatesse som man finder på mange finere restauranter.
Østers indeholder en slimet klat, som mange sætter pris på. Skal man selv tilberede østers, så er det vigtigt at, dem der er åbne lukker sig, hvis man banker på deres skal. Hvis ikke den gør det, så er den død og den skal derfor kasseres.
Mange drikker champagne til deres østers, som man måske har set i film.