Hvad er et bordtennisbat lavet af?

Ifølge reglementet fra International Table Tennis Federation skal et battræ bestå af minimum 85 procent træ. De resterende 15% kan være af hvad som helst, som batproducenterne vælger de skal bestå i. De meget batinteresseret har muligvis hørt om træsorterne ayous, kiri og balsa, som er de tre træsorter, der oftest bliver brugt som kernemateriale i battet. Et bordtennis træ består af enten fem eller syv lag af materialer. Det anbefales at begyndere og let øvede spillere benytter et femlagstræ, da det giver bedre kontrol, da battet dermed ikke er nær så stift. Typisk er battræ med syv la en smule hurtigere og dermed sværere at styre. I realiteten handler det om, hvilken spillestil som du har. Er du en offensiv eller en defensiv spillestil. Generelt skal man som defensiv spiller have et lidt langsommere bat. Oftest er hovedet på de defensive battræ også for det meste er lidt større.

Hvad er et bordtennisbat lavet af?

Jo dygtigere du er, jo hårdere træ skal du have

Hvert enkelt lag i battræet er forskelligt fra andre, og det kan være hårdt, eller det kan være ligeledes være blødt. Batproducenterne oplyser ikke, hvad hvert enkelt lag består af. Oftest oplyser de kun, hvad det yderste lag består af. Det yderste lag er af materialet yderfinér. Battræ for begyndere er oftest udstyret med et blødt yderfinér, som er let at kontrollere. Det kan bestå af træsorten ayous eller limba. Ønskes der et mere hårdt yderfinér, kan man benytte træsorten koto.

Det er godt at kende sine lag

Valget af materialer handler både om, hvor god man er til at styre brættet, men også hvad man kan lide. Et battræ består af mange lag i uendelige mange forskellige kombinationer. Er der et kompositlag i battet, er det for det meste et battræ med syv lag. Derudover kan et battræ variere i vægt og greb. Derfor er det essentielt at du prøver dig frem, før du vælger hvilket bat der passer bedst til dig.