Hvorfor snorker man?

Du kender måske det, at din partner vækker dig fordi du snorker, eller måske er du sågar vågnet af dit eget snork. Det kan være et irriterende element i nattesøvnen, men hvorfor er det egentlig man snorker?

Grunden til snorken er typisk, at musklerne omkring svælget slapper af. Når musklerne omkring svælget slapper af, vil tungen have tendens til at falde bagud og vibrere mod gane og drøbel.

Jo mere afslappet man er, desto større sandsynlighed er der for, at man snorker. Derfor er nogle mennesker mere udsat for snorken, når de har drukket alkohol, da det nedsætter spændingen i musklerne.

Nogle mennesker snorker mere end andre, og faktisk snorker mænd mere end dobbelt så meget som kvinder. Det er flere grunde til, og en af dem er, at hvis man har en stor tunge, så vil afstanden fra tunge til gane være mindre og derfor vil man nemmere lukke for luftvejene med en stor tunge.

Har man meget fedt omkring nakken, så kan det være med til at indsnævre svælget, og derfor kan det være sværere at få luft. Rygning kan også påvirke lungernes vejrtrækningsevne negativt.

En af de mest klassiske årsager til snorken er, når næsen er tilstoppet. Det medfører nemlig, at man trækker vejret gennem munden. Når man skal trække vejret gennem munden, vil der være større risiko for at man oplever snorken.

Hvordan undgår man snorken?


Snorker man meget, er der en række tiltag, man kan gøre for at undgå snorken. En af mulighederne er at gå til en specialist. De kan nemlig skaffe tandskinner, de kan være med til at holde luftvejene åbne.

Alternativt kan man forsøge at ændre positionen man sover på. Det kan eksempelvis være en fordel at løfte hovedet lidt, da det kan medføre frie luftveje.

Det er også at foretrække at man sover på siden fremfor ryggen. Her kan man eksempelvis putte en tennisbold i ryggen af en T-shirt eller pyjamas. På den måde vender du kroppen til, at det er mere komfortabelt at sove på siden.

Det kan også anbefales at tabe noget vægt, eller stoppe med rygning, hvis man døjer med en af de laster. Det hjælper med at forbedre vejrtrækningsevnen.

Hvorfor snorker man
Hvorfor snorker man