Hvorfor drømmer vi?

Der er den dag i dag ikke en præcis forklaring på, hvorfor vi mennesker drømmer. Forskere mener dog, at hjernen mens vi sover ordner og sortere den forudgående dags oplevelser og indtryk. Når vi drømmer gennemspiller alle vores oplevelser i løbet af dagen, når vi drømmer.

Hvorfor drømmer vi?

Analysere du dine drømme?

Mange mennesker mener at ens drømme er overnaturlige og enten tager man sine drømme alvorligt eller ej. Uanset hvilket hold du spiller på, er der flere forskellige måder at analysere dine drømme på. En af de bedre måder at blive opmærksom på sine drømme og mønstrene heri, ved at have en blok og blyant liggende på sit sengebord. Heri kan du notere din drøm i denne drømme-dagbog. Du kan bl.a. beskrive kendetegn og punkter ved drømmen, som står skarpt i din erindring.
Grunden til det er det første du skal gøre er, at du glemmer din drøm inden du har været vågen i en time.

Betydning af drømme

Symboler er drømmenes sprog. Det betyder at ønsker du at lave en analyse eller refleksioner over dine drømme, er det ud fra drømmesymbolerne at det tager sit udspring. Et drømmesymbol kan give dig en bestemt følelse eller idé. Dine drømme kan gøre dig forvirret, hvilket giver dig en følelse af at drømmen er noget vrøvl. Drømmesymbolerne kan hjælpe dig på vej her, fordi du har mulighed for at dele disse symboler op i mindre dele og herefter fortolke hver enkelt del.  

Hvis du analysere dine drømme, kan det eventuelt give dig værktøjer til, hvordan du kan leve dit liv bedre. Husk der er ingen andre end dig selv til at tyde dine drømme. Sagt på en måde, ønsker du at have en forståelse af drømmenes verden, anbefales det at du træner din evne til at ’’læse dine drømme’’, fremfor at alliere dig med en ekspert.

De mest hyppigste symboler i drømme

  1. Aggression eller vrede
  2. At blive forfulgt
  3. Personer
  4. Skole eller klasseværelse
  5. Biseksualitet
  6. Begravelse
  7. Drukne
  8. Fængsel
  9. Døden