Hvordan taber man sig?

Teorien bag vægttab er egentlig rimelig lige til, det er i langt højere grad handlingen bag der er svær.

For at forstå teorien bag vægttab, så kan man sammenligne det med det at tanke sin bil. Som bilejer ønsker man hverken at løbe tør for brændstof, eller tanke mere end der er plads til. På samme måde gælder det når man skal tabe sig, man skal sørge for at få brændstof på motoren, men hvis man indtager for meget sætter det sig.

Alle mennesker har et tal man kalder ligevægtsindtag. Det er det antal kalorier som man kan tillade sig at indtage om dagen, for at opretholde den nuværende vægt. Der findes flere ligevægtsberegnere på internettet, som tager højde for, køn, alder, højde, vægt og aktivitetsniveau.

Hvis man ønsker at tabe sig, skal ens kalorieindtag være lavere end ens ligevægtskalorieindtag.  Man skal finde en mellemvej hvor man hverken sulter sig selv, eller indtager for mange kalorier.

Efterhånden som man taber sig, så skal man huske at opdatere ens ligevægtsindtag, da ens forbrænding falder i forbindelse med vægttab. Derfor oplever de fleste at vægttabet går bedst i starten.

En tommelfingerregel er at man skal indtage 7000 kalorier mindre end ens ligevægtsindtag for at tabe sig et enkelt kg.

Det betyder egentlig, at man kan leve af chips og kager, og stadig tabe sig. Da næringsindholdet i chips og kage er utroligt lavt, vil man hurtigt føle sult. Udover det så vil kroppen også fungere på et markant lavere niveau end normalt, hvis man indtager de forkerte fødevarer.

Hvordan taber man sig