Hvordan får man hvide tænder?

Mange oplever i tidens løb, at deres tænder bliver gule eller misfarvede og i sidste ende kan det resultere i, at man mister lysten til at smile. I dag er der dog hjælp at hente med karbamid peroxid og en tandskinne. Simpelt og nemt at gå til, man skal slet ikke være så nervøs for tandblegning derhjemme.

Hvordan får man hvide tænder?

Hvorfor får vi gule eller misfarvede tænder?

Med tiden bliver dine tænder misfarvet, oftest på grund af kaffe, the, sodavand, rødvin og lignende produkter, som vi dagligt indtager. Når tiden er inde til at dine tænder er blevet for misfarvet, så kan du få dine tænder bleget på to måder. Den første måde er ved at gå til tandlægen og betale dyre domme for en tandblegning. Den anden måde er at du tager sagen i egen hånd, og spare en masse tid og penge. Hvilket betyder at du kan få et flot hvidt smil uden at rejse dig fra sofaen.

Vejen til hvide tænder

Det er i første omgang essentielt at du har en god mundhygiejne. Det vil sige børst dine tænder minimum to gange om dagen og anskaf dig en god tandbørste, gerne elektrisk, og børst grundigt i minimum 2 minutter ad gangen. Tandpasta med et højt fluorindhold eller specialtandpasta med små slibekort, kan hjælpe dig med at holde tænderne hvide. Benyt også gerne tandtråd mindst en gang om ugen.

Tandblegning i sofaen

I dag kan du finde mange forskellige slags tandblegningssæt, som kan benyttes derhjemme. De fleste sæt indeholder en tandskinne, som du starter med at forme til netop dit gebis. Herefter påfører du blege gel i skinnen, og dermed kan du starte tandblegningen.

Selve blegningsprocessen tager fra 25 minutter til 1 time alt efter hvor kraftig en tandgel du benytter. Det er vigtigt at huske at det kan godt kan tage 5-20 behandlinger at opnå et fuldt blegningsresultat, alt afhængig af hvor gule dine tænder er blevet. Et normalt tandblegningssæt rummer nok tandblegningsmiddel til at holde tænderne hvide i cirka 2 måneder.

Tandblegning med pen

Hvis skinne og blegegel er lidt for meget for dig, så fortvivl ikke. Der findes nemlig alternative løsninger, som eksempelvis en tandblegningspen. Pennen indeholder i den ene ende en accelerator og i den anden whitening gel. Først påfører du acceleratoren på hver tand du ønsker behandlet; vent hermed et par sekunder og påfør så whitening gelen. Husk at hold læberne og tungen væk fra tænderne under hele behandlingen og i 30 sekunder efterfølgende.