Hvor ofte skal min hund vaccineres?

Hunden er menneskets bedste ven, så dem skal vi passe ekstra godt på, da de oftest er højdepunktet på dagen. En hund er trofast og mere end blot et kæledyr, hvorfor vaccination af hunde er vigtigt. Hvis du for nyligt hat fået et nyt medlem til familien, der her er en sød hvalp, så skal du være opmærksom på, hvor ofte din hund skal vaccineres.

Hunde skal have kernevacciner, som beskytter de pelsede dyr mod bl.a. Parvovirus, der er en smitsom hundesygdom, som giver hunden diarre. Din hund skal også vaccineres mod smitsom leverbetændelse samt hundesyge. Disse tre sygdomme er nævnt under kernevaccinerne, fordi din hund meget hurtigt kan blive alvorligt syg og i værste fald risikere at dø. Hvis du har en hvalp, skal denne grundvaccineres 2 gange som unge, og det skal ske med 4 ugers mellemrum. Første vaccination finder sted, når hvalpen er har fyldt 8-9 uger. Vaccinerne, som din hund får efterfølgende, har i de fleste tilfælde en immunitetsvarighed på omtrent 3 år.

Hvor ofte skal min hun vaccineres?

Hvorfor er det vigtigt, at hvalpen vaccineres inden den fylder 16 uger?

Det er for din hvalp vigtigt, at den kan komme ud og socialisere sig. Det betyder, at din hun skal ud i naturen hurtigst muligt og befærde sig med andre hunde samt mennesker. Selve socialiseringsperioden er gennemført efter 16 uger, hvorfor det kan være svært for hvalpen at socialisere sig, hvis ikke den er tryg ved andre hunde og mennesker end blot ejerne.

Hvilke sygdomme skal min hund vaccineres mod?

 • Duramune DAPPiL.
  De voksne hunde skal have en årlig Duramune DAPPiL vaccine, som beskytter hunden mod Parvovirus, hundesyge, leverbetændelse, leptospirose og parainfluenza virus.

 • Distemper virus – Hundesyge.
  Denne sygdom vil i første omgang medfører en alvorlig lungebetændelse, hvor det varer ved i ca. 1-3 uger, inden sygdommen spreder sig til hjernen og nervesystemet. Det vil medfører, at hunden får kramper, og denne virus inficerer hundens hjerne. Dødeligheden ved hundesyge er høj, og du kan forebygge smitten ved at vaccinere din hund.

 • Hepatitis – Leverbetændelse.
  Symptomer ved denne sygdom kommer til udtryk, når hunden begynder at kaste op ofte. Derudover vil hunden være sløv, og den vil drikke større mængde vand.

 • Parvovirus – Diarre.
  Denne virus er en tarmbetændelse, som angriber tarmens celler. Hvis du oplever blod i hundens afføring, så skal du kontakte dyrlægen, da virussen har en høj dødelighed.