Hvad skal man tænker over, når man køber et nyt køkken?

Et nyt køkken består af mange beslutninger samt til- og fravalg i forbindelse med valg af elementer, materialer og design. Et nyt køkken er nemlig din mulighed for at skabe et rum, der består af de rette rammer for hjemmets centrum.

Men, hvad skal man helt konkret tage stilling til, når drømmen om et nyt køkken skal realiseres? Hos Rotpunkt Køkkener er de specialister i at rådgive og guide dig til den rette køkkenløsning, der lever op til ønsker og behov for at etablere drømmekøkkenet.

Bliv inspireret

Det kan være svært at vide, hvordan man helt præcist ønsker køkkenet skal udforme sig – hvilke materialer skal det bestå af, hvilke elementer skal det indeholde, og hvordan skal det designes? Ja, det opstår mange spørgsmål i processen, som er vigtige at tage stilling til.

Derfor kan det ofte være en fordel at søge inspiration hos andre i form af boligblade og blogs. Her inviteres man indenfor i en verden af personlig stil, nyeste trends og løsninger, som man måske ikke selv har overvejet. Prioritér derfor at gå på opdagelse i spændende farvesammensætninger og indretningsløsninger, som har udviklet sig gennem de sidste mange år.

Del processen op i mindre bidder

Et nyt køkken er en oplagt mulighed for at personliggøre rummet, så det indeholder lige netop de elementer og farvekombinationer, der er behov for at gøre hverdagen nemmere.

Derfor anbefales det at dele processen op i mindre dele. Det bidrager til at holde overblikket, så man får taget de rette valg fra start til slut.

Design

Selvom det måske lyder overvældende, så er det faktisk ikke så kompliceret at designe dit eget køkken. Det handler om at tage udgangspunkt i, hvad der er behov for i køkkenet, så det passer til hverdagens strabadser og ens personlige stil. Dertil kommer valget om selve formet af køkkenet. Skal det være åbent, med en køkkenø eller måske med overskabe?

Materiale

Når designet er kommet på plads, er det på tide at vælge materialet, som køkkenet skal bygges af. Her er det vigtigt at tage i mente, at bordplade og skabsflader ikke behøver bestå af det samme materialer, men kan indgå i en kombination af forskellige materialer.

Oftest kan du vælge mellem flere forskellige slags materialer alt efter, hvad du har har krav til farve, holdbarhed og vedligeholdelse. Oftest kan du vælge mellem køkken udført med mat eller lakeret overflade samt laminat eller træ.

Elementer

Et køkken består af en række elementer, som udgør det endelige resultat. Det indebærer skabe, skuffer, overskabe, højskabe og hårdehvidevarer som opvaskemaskine, køleskab og meget mere. Her er det vigtigt, man gør sine behov op med sig selv. Drømmer man om mere eksklusive hvidevarer som et vinkøleskab eller en ismaskine? Eller skal der være plads til to ovne?

Farve

Når det kommer til vælge farver i køkkenet, er der mange veje, man kan gå. Farven har nemlig en afgørende effekt for køkkenets størrelse og generelle følelse. Det kommer næppe som en overraskelse, at farven hvid har været altdominerende i skandinaviske køkkener. Dog har trenden så småt ændret sig til at lukke flere farver ind i køkkenet.

Specielt matte og nedtonede farver i mørke farver har vundet frem i danske køkkener. Derudover er det blevet moderne at introducere flere farver ind i rummet, hvor både væg, gulv og loft er kommet i spil.