Hvad er fordelen ved at fyre med træpiller eller træbriketter?

Når vinteren rammer, benytter flere og flere danskere sig af træpiller eller træbriketter til at opvarme deres bolig. Faktisk viser det sig, at i løbet af de sidste 15 år har danskernes forbrug af træpiller næsten firdoblet. Det stammer bl.a. fra produktets forholdsvis billige pris og miljøvenlige afbrænding.

Træpiller vs. brændeovn

I længere tid var brændeovnen det primære valg i danske hjem. Dog har det øgede fokus på miljøet og bæredygtighed. Som udgangspunkt er træpiller mere effektive end brændeovne, grundet produktets rene produktion og jævne brændværdi.

Når man fyrer med brænde, bør fugtindholdet være mindre end 18 procent for at opnå en energirigtig måde at transportere træenergi på. Det kræver, at træet har tid til at ligge og tørre, før det kan bruges til at fyre med. Træpiller er allerede et tørt produkt, som kun indeholder 7 procent fugt, hvilket bidrager til en bedre brændværdi.

Varm hele boligen op med træpiller

En anden fordel ved at fyre med træpiller er produktets evne til at varme hele boligen op. Det forholder sig nemlig sådan, at den traditionelle brændeovn oftest ikke kan varme et helt hus op. Varmen fra et pillefyr kan nemlig opvarme huset via varm vand, der flyttes rundt i hele boligen.

Derudover er det også muligt styre pillefyret med intelligente løsninger i form af fjernstyring via internettet og mobilen, som også muliggør at styre husets varmekredse.

Til gode for miljøet

Træpiller er fri for tilsætningsstoffer og består udelukkende af sammenpresset savsmuld, hvilket er med til at sikre en jævn og miljøvenlig forbrænding. Til forskel fra almindelig brænde til traditionelle brændeovne, som også indeholder bark, harpiks og knaster, er træpiller et rent og naturligt brændsel, som ikke udgiver giftige stoffer ved forbrænding. Det betyder, at træpiller er et CO2-neutralt brændselsalternativ.

Absolut Træpiller har grænsens største lager af træpiller

Siden 2005 har Absolut Træpiller været fast leverandør af træpiller. Med Nordtysklands største lager af træpiller er alle sikker på at finde det rette mærke, der lever op til behov for opvarmning uden at gå på kompromis med økonomien.

Her er der altid fokus på billige brændepriser og høj brændværdi, uden at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.