Hvad koster Gmail? Se priser her

Intet. Gmail er gratis for alle – i hvert fald som udgangspunkt. Der er nemlig enkelte tilfælde, hvor det kan koste penge at benytte sig af Googles egen mailtjeneste. Det får du svar på i denne tekst.

Hvad er Gmail?

G’et i Gmail står for “Google”. Det er nemlig Googles egen e-mailtjeneste, deraf navnet “Google mail”. Det er nemt og intuitivt både at oprette en konto og at bruge mailtjenesten. Du kan bruge det direkte fra din internetbrowser (Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Edge osv.), fra Googles egen Gmail-app eller via et andet mailprogram som computerprogram eller app på smartphone. Det kunne f.eks. være Outlook. Du kan altså sende og modtage dine mails fra Gmail via andre tjenester, ligesom du kan sende og modtaget mails fra andre tjeneste via din Gmail – der er mange muligheder.

Pris på Gmail

Her er en oversigt over priserne på Googles Gmail:

  • Almindelig mailkonto = gratis
  • Mailkonto til virksomheder = 36-120 kroner / måneden

Det er gratis for almindelige privatpersoner at bruge Gmail. Pladsen er dog begrænset til 15 GB (gigabyte). Det betyder, at den samlede mængde af mails i din indbakke maksimalt må fylde 15 GB. En typisk e-mail fylder mellem 20 og 75 kb, men det afhænger af dens indhold – dvs. tekst- og billedmængde, vedhæftede filer og links. Med 15 GB har du dog plads til flere end 200.000 mails, og det er ikke så lidt, så der er intet at være bekymret for. Det er dog værd at bemærke, at de 15 GB er knyttet til din unikke Google-konto, og de bliver også benyttet af dit Google Drev. Så hvis du også bruger Google Drev til at opbevare filer, tæller de med i det samlede regnskab. Det samme gør Googles andre tjenester såsom Docs, Sheets og Slides.

Virksomheder kan købe forskellige mængder plads alt afhængig af deres behov. Jo dyrere abonnement, jo flere andre ting får man desuden med i købet. Dette er priserne på Gmail for virksomheder lige nu:

  • 30 GB plads = 36 kroner / måneden
  • 2 TB plads = 72 kroner / måneden
  • 5 TB plads = 120 kroner / måneden

Hvad koster Gmail