Hvad koster en ny hjemmeside?

Der findes desværre ikke noget nemt svar på det spørgsmål. Alle hjemmesider er forskellige og det er priserne dermed også. Prisen afhænger af mange faktorer såsom funktionalitet, indholdstyper, mængden af indhold og design. De helt billige færdigbyggede hjemmesider, som kan opsættes med enkelte tast og click og som kun skal bruges som en form for CV, kan du få andre til at lave for et par hundrede kroner. Skal din hjemmeside derimod udvikles fra bunden af professionelle udviklere, have et unikt design, enorme mængder serverplads og avancerede funktionaliteter, kan du sagtens ende med at betale en million kroner. Giver det nu mening, hvorfor der ikke er noget nemt svar? Godt. Alligevel prøver vi at give nogle eksempler og prisoverslag, så du ikke går helt tomhændet herfra.

Behov og formål styrer prisen

Hvis du vil have et prisoverslag, er du nødt til at kortlægge dine behov og formålet med hjemmesiden. Derudover skal du også vurdere, om du selv vil stå for opsætningen, eller om du vil hyre en anden til at gøre det for dig. Vi tager udgangspunkt i, at andre laver hjemmesiderne for dig. Husk, at priserne sagtens kan være højere end angivet, da virksomheder prissætter sig meget forskelligt. Vi anbefaler derfor, at du finder en udvikler, som du personligt synes om, og finder en løsning.

 1. Basal hjemmeside uden eller med få undersider (kun tekst): 1000-10.000 kroner
  Prisen på en sådan hjemmeside afhænger af, om den, du finder til opgaven, kræver en mindstepris. Nogle bureauer tager gerne nogle tusinde kroner for opstart af alle opgaver, mens andre gerne bare vil tjene lidt. En hjemmeside af denne type kan laves på en dag, men der skal også skrives indhold, hvilket også koster penge.
 2. Mellemstor hjemmeside med få funktionaliteter: 10.000-30.000 kroner
  Prisen afhænger igen af arbejdsmængden, der kræves. Hvis du skal have mange undersider, avancerede funktionaliteter og specialdesign, stiger prisen.
 3. Stor hjemmeside med avancerede funktionaliteter: 30.000+ kroner
  Igen afhænger prisen af arbejdsmængden og kompleksiteten af de funktionaliteter, som skal udvikles, installeres eller justeres.
 4. Hjemmeside kodet fra bunden og med specialdesign: 100.000+ kroner
  Skal du have en unik hjemmeside, som ikke bare består af et præfabrikeret tema, men som er kodet fra bunden og indeholder design og elementer lavet af designere, eksperter i konvertingsoptimering og deslignende, skal du regne med at betale en del mere. Til gengæld har du med et sådan setup fuld kontrol og ubegrænsede muligheder for at udvikle og bruge forskellige funktionaliteter. De præfabrikerede hjemmesider er ofte lavet i et CMS såsom WordPress, og der er du tit begrænset af det, som hjemmesidetemaet tillader.

Hvad koster en hjemmeside