Hvad koster et realkreditlån?

Prisen på et realkreditlån er væsentligt bedre, end prisen på et banklån. Hvis man skal ud for at købe et hus eller lejlighed, så vil de fleste mennesker have behov for at låne penge til netop dette formål.

Her er det klogt at vælge et realkreditlån. Grunden til dette er, at man vil have mulighed for at få en væsentligt bedre årlig rente, end hvis man blot tog et ganske almindeligt lån i banken, hvor rentesatsen som regel er en del højere.

Nogle af de absolut billigste realkreditlån kan man få til omkring 1%. Andre realkreditlån er lidt dyrere og koster omkring 3 – 4% om året. Prisen afhænger blandt andet af låntype samt hvor lang tilbagebetalingperiode, der er på lånet.

Skal du låne penge til en bolig, så kan man vælge at låne penge gennem et realkreditinstitut. Her kan man vælge at låne op til 80% af det beløb man skal bruge. Derudover skal du selv bringe 5% til bordet, og det betyder du ikke bare kan låne en formue uden at have en mønt på lommen. De sidste 15% kan man eksempelvis vælge at låne gennem banken. Når man låner penge til en bolig gennem et realkreditinstitut, skal man pantsætte noget af værdi, eksempelvis huset.

Hvad koster et realkreditlån