Hvad koster et nyt køkken?

Prisen på et nyt køkken afhænger i høj grad af, hvor luksuriøst et interiør du ønsker. I 2021 kan du få et helt nyt køkken for helt ned til 6000 kroner. Sådan en pris kræver naturligvis, at du er villig til at spare på de dyre materialer, de hårde hvidevarer og nøjes med ”discount”-modellen. Dog kan et nyt køkken også sagtens koste 100.000 kroner, hvis du ikke ønsker at gå ned på kvalitet og samtidig vil have noget af det bedste armatur på markedet.

Prisen afhænger også af hvor meget man ønsker at lave selv, og hvor meget arbejdskraft man skal have udefra. Kan man lave det hele selv, så kan der være mange tusinde kroner at spare. Elektricitet og VVS må du ikke selv ordne; der skal uddannede fagfolk til, men du kan sagtens selv samle og indstillede køkkenskabe med skuffer og låge selv, hvis du er lidt ferm på fingrene. Flere køkkenfirmaer lægger desuden selv op til, at du selv skal kunne installere det hele selv.
Hvis du bygger køkken i et nyt rum (f.eks. i en tilbygning eller en helt ny bolig) kan du som tommelfingerregel regne med, at det koster 20.000 kroner per kvadratmeter (m2) for et nyt køkken. Det er dyrt, men billigere end et nyt badeværelse.

Du skal også indtænke hårde hvidevarer. Køleskabe fås i mange størrelser, materialer og med forskellige funktioner. De billigste i halv størrelse kan fås for ned til 800 kroner. Skal du have et højt kølefryseskab med dobbeltlåger og indbygget isterningmaskine, vil det koste i omegnen af 8000 kroner. Du skal også overveje, hvilken type kogeplade, du ønsker (keramisk, induktion, gas), og hvilken ovn, du har brug for – husk også emhætte. Alt dette kan fås for alt lige mellem 3000 kroner og 40.000 kroner. Skal håndvasken være underlimet (dvs. uden kanter hvor skidt kan sætte sig fast) er det ligeledes dyre. Skal du have en vandhane med indbygget vandkoger, er det naturligvis også dyrere. Et laminatgulv er billigt, imens klinker er dyrere. Det samme gælder for væggene.
Vil du have et snedkerkøkken, skal du af med en hel del flere penge. Det kan snildt koste op imod 150.000 kroner. Dog kan du også købe et billigt standardkøkken, bestille nye fronter til skabe og låge hos en snedker og så selv udskifte dem. Det er en billig måde at få det look, du søger i et snedkerkøkken.

Konklusionen er, at prisen på et nyt køkken kan variere rigtig meget, da det kommer an på dine ønsker og behov for kvalitet. Vi vil anbefale, at du selv vurderer dit behov og eventuelt opstiller tre krav, som du ikke vil gå ned på. Det kunne f.eks. være, at du som minimum skal have en underlimet vask, fronter i egefinér og et højt køleskab. Hvis det er det vigtigste for dig, kan du spare på de andre ting. Husk også, at flere ting kan opgraderes på sigt, men at de mere permanente ting ikke kan.

Hvad koster et køkken