Hvad koster et solcelleanlæg?

Prisen på et solcelleanlæg i 2021 kan variere rigtig meget. Prisen afhænger især af, hvilken type og model solcelleanlæg du vælger samt størrelsen. Fordelen ved et solcelleanlæg er, at prisen tjener sig selv igen på en relativ hurtig måde. Da der er tale om yderst billig/gratis energi, vil du altså spare en masse penge på din elregning på sigt. Slår du til i 2021, har du desuden mulighed for at få dobbelt håndværkerfradrag, hvis du bestiller et solceller til dit tag.

Prisen på solceller har gennem de sidste år været stødt dalende, og man kan i dag få solceller til en forholdsvis lav pris. For 7-8 år siden kostede nye solceller omkring 100.000, men i dag kan man få det samme produkt til noget der minder om halv pris. Bor du alene med én anden, har du muligvis et årligt elforbrug på 3 kW. I dette tilfælde vil det koster dig/jer omkring 50.000 kroner at få installeret en passende mængde solceller. Er I en stor familie, et bofællesskab på flere familier eller har et forbrug omkring 8 kWh ligger pris på omkring 100.000 kroner for installation af et nyt solcelleanlæg. Der er dog også en klimamæssig bonus, idet du sparer helt op til 2700 kg Co2 om året ved at bruge et solcelleanlæg på denne størrelse.

Over 30 år vil en installation af et solcelleanlæg give en pris på 31,5 øre pr. kWh. Til sammenligning koster et kWh normalt på den anden side af 2 kroner, og der kan derfor være gode penge at spare ved at købe et solcelleanlæg.

Eksempel på et solcelleanlæg med pris

Herunder kan du se et priseksempel på et solcelleanlæg:

Teknologi: Polykrystalinsk

Effekt: 6.000 Wp

Antal paneler: 22

Pris: 52.000 kr. (inkl. montagetilbehør og moms)

Derudover: Pris for montage (kan variere fra montør til montør.

hvad koster et solcelleanlæg