Hvad koster et lån?

Prisen på et lån afhænger meget af, hvorhenne man vælger at låne sine penge. Hvis man gerne vil have et lån, så er det vigtigt, at man sørger for at finde det sted, hvor prisen er den rigtige. På den måde kan man få sit lån billigst muligt. Når du skal have et lån, så skal du kigge på hvor høje omkostninger du har om året procentvis.

Det forholder sig sådan, at der findes forskellige priser på eksempelvis at låne penge til en fladskærm og at låne penge til et hus eller en lejlighed. Du skal regne med, at de procentvise omkostninger om året ved at låne til et hus eller en lejlighed er væsentligt lavere, end de omkostninger der vil være forbundet med at låne til en ny computer, en fladskærm eller lignende. Et forbrugslån koster alt mellem 5 og 20% om året mens et lån til eksempelvis en bolig kan koster alt imellem 1 og 4% årligt alt efter låntype.

Kviklån

Skal du bruge penge til et umildbart behov, så forfalder mange til at tage et kviklån. Det kan dog vise sig at være ekstremt dyrt. Man kan risikere at skulle betale det lånte beløb tilbage 1,5 gang. Så hvis du låner 20.000 skal du betale 30.000 tilbage.

Tjek ÅOP

Når man låner penge, så kigger mange på renten. Renten kan dog vise sig, at være et misvisende parameter at kigge på. Det skyldes, at dette tal ikke inkluderer omkostninger som stiftelsegebyr og kurs. Derfor anbefaler man istedet at kigge på ÅOP (årlige omkostninger i procent). Dette tal tager højde for samtlige omkostninger i forbindelse med lån af penge. ÅOP bliver ofte vist ved siden af rentesatsen.

Hvad koster et lån