Hvad koster det at sende en pakke?

Hvis du vælger at sende en pakke med PostNord, så er prisen forskellig alt efter hvor tung pakken er. En pakke der bliver sendt med PostNord på max 5 kg koster i 2019 85 kroner at sende til en adresse i Danmark, hvis man køber portoen online.

Hvis man vil have pakken sendt til et posthus med geografisk placering tæt på modtagerens adresse, så koster det 70 kroner at sende pakken. Hvis pakken er mindre, så er prisen naturligvis lavere, og omvendt. Det er desuden dyrere at sende en pakke til udenlandet end indlands.

Der er henover de senere årene sket en rivende udvikling indenfor forsendelse af pakker. Den øgede forsendelse af pakker skyldes, at flere og flere køber deres varer online. Faktisk købte danskerne i 2017 for hele 115 milliarder kroner online, og det tal stiger år for år. Det har betydet at flere nye aktører har set deres snit til at erobre en del af markedet. Derfor har forbrugerene den dag i dag mange alternativer til PostNord. Mange af disse selskaber er også billigere end PostNord. Derfor kan det være en god idé at undersøge hvem der kan levere pakken billigst. På nettet kan der findes prissammenlingere hvis du skal have sendt en pakke.

Flere leveringssteder

Eftersom flere nye selskaber skyder op med levering af pakker, så er der også sket et boom i antallet af steder man kan sende sine pakker fra. Tidligere skulle man aflevere dem på sit lokale posthus, men i dag kan man hente/aflevere sine pakker i stort set alle kiosker og tankstationer. Der er derfor rig mulighed for at få sendt sin pakke.

Følg din pakke

Tidligere har det været sådan, at når du har sendt pakken, så anede du ikke om den var blevet leveret. Derfor kunne modtageren påstå at vedkommende ikke havde modtaget pakken uanset om det var sandt eller ej. Sådan forholder det sig heldigvis ikke længere, for i dag har den teknologiske udvikling gjort at man kan se hvor langt pakken er kommet. Pakken kan følges hvis man vælger at købe med der kaldes “track and trace”. Det kan være en rigtig god idé at købe hvis pakken er af højere værdi. Track and trace er som udgangspunkt en del af ydelsen, hvis du vælger at sende som pakke hos PostNord. Vælger du at sende som brev følger Track and trace altså ikke med.
Køber du track and trace, betaler du også lidt mere for levering af pakken, til gengæld er din pakke også forsikret.hvad koster det at sende en pakke