Hvad koster det blå sygesikringskort?

Hvis man skal rejse til udlandet, så skal man sørge for, at man ikke kun har det gule sygesikringskort med. Det er nemlig vigtigt, at man sørger for at have det blå sygesikringskort med. Det blå sygesikringskort kan du få ganske gratis.

Hvis du gerne vil have fat i det blå sygesikringsbevis, så skal du gå ind på Borger.dk. Her skal du logge ind med dit NemID og bestille, hvorefter du kvit og frit vil få tilsendt det blå sygesikringskort.

Det blå sygesikringskort er vigtigt at have med, hvis du rejser rundt i EU.  Det er vigtigt at medbringe det blå sygesikringskort i EU, da det viser, at du har ret til at blive behandlet på samme vilkår, som borgerne i det land du befinder dig i. Derfor er det en rigtig god idé at medbringe det blå sygesikringskort, hvis du bliver syg eller kommer til skade.

Da du er dækket på samme vilkår som de indfødte, så kan du godt risikere at skulle betale for lægehjælp. Det kan ske, hvis ydelsen ikke er en del af den offentlige pakke i landet. Eksempelvis kan du ende med at betale 20% af prisen i Frankrig. Det skyldes, at franskmændende selv har en del egenbetaling i forbindelse med sundhedstjenester.

Skulle du risikere at blive syg på ferien i et land hvor der er en grad af egenbetaling, så sørg for at gemme kvitteringerne. Du kan nemlig være heldig at få refunderet beløbet, når du kommer hjem. Der kan søges refusion gennem borgerservice.

Hvad koster det blå sygesikringskort