Hvad koster det at omregistrere en bil?

Hvis du eksempelvis køber en brugt bil hos en forhandler, sørger forhandleren oftest for at bilen bliver registreret i dit navn. Skulle bilen være købt privat, skal du inden 3 uger efter leveringen selv sørge for omregistrering. Det anbefales at du omregistrere bilen så hurtigt som muligt efter overdragelsen.

Hvad koster det at omregistrere en bil?

Sådan omregistrere du din bil

Som privatperson har du mulighed for at omregistrere din bil gennem internettet. Hvilket betyder at du ikke skal forbi et motorcenter, som man skulle før i tiden. Denne løsning er fordelagtig for både køber og sælger, fordi du har mulighed for at omregistrere bilen, umiddelbart efter handlen har fundet sted. Derudover er online omregistrering den billigste måde.

Måden du omregistrere dit køretøj på er ved at vælge ”Moterregister” i SKATs tastselv-service. Dog skal du være opmærksom på, at du ingen fortrydelsesret har, når du omregistrere bilen online. Derudover er der nogle få køretøjer, som ikke kan omregistreres online. Dette gælder eksempelvis biler til kørestolsbrugere og taxaer, som skal omregistreres hos et af SKATs motorcentre i Aalborg, Aarhus, Høje-Taastrup eller Odense.

Prisen for online omregistrering er 340 kroner.

Omregistrering gennem nummerpladeoperatør

Du har også mulighed for at få hjælp til omregistrering af din bil fra landets nummerpladeoperatører. Der findes mange nummerpladeoperatører i Danmark, som er godkendt af SKAT til at registrere biller. Hvis nummerpladeoperatøren skal omregistrere din bil skal du medbringe Billed-ID, penge til omregistreringsgebyr, den originale registreringsattest og dokumentation for ansvarsforsikring.

Prisen for omregistrering hos en nummerpladeoperatør er 380 kroner + evt. gebyr.