Hvad er snus?

Snus er en tobaksform, som er utroligt populær blandt svenskerne. Snus er fintmalet tobak, som bliver lavet i små poser. Tobakken tilsættes smagsstoffer, som er med til at give snus smagen.  Det er muligt at få snus med smag lige fra lakrids til tranebær.

Når man skal indtage snus, så tager man tobakken, og placerer det under overlæben. Under overlæben sidder der en mundslimhinde, som man kan optage snusen gennem.

På samme måde som med cigaretter, så indeholder snus også nikotin. Ulempen ved at indtage nikotin, er at nikotin er vanedannende. Det betyder at man kan have svært ved at stoppe med at indtage i dette tilfælde snus.

De to mest udbredte lande der producerer snus er USA og Sverige.

Er snus skadeligt?

Der er mange forskellige holdninger, om hvorvidt snus er sundhedsskadeligt eller ej. Nogle studier viser, at der er kræftkaldende stoffer i snus, mens andre mener der ikke er bevis for denne sammenhæng.

En ting er dog sikkert, uanset hvilke studier man kigger på, så er nikotinen med til at give forøget puls og blodtryk. Derudover får nikotin fedtsammensætningen til at ændre sig. De mindste blodkar trækker sig også sammen, og dermed øges risikoen for blodpropper.

Selvom snus er usundt, og dermed er en rigtig dårlig idé at indtage, så er det stadigvæk 90% mindre skadeligt end røgtobak.

Hvad er snus
Røgtobak er 90% mere skadeligt end snus