Hvad er et forbrugslån?

Forbrugslån er lån beregnet direkte til forbrug og ikke til et specifikt køb af en større ting, som eksempelvis bil eller hus. Hvilket gør at banken eller låneudbyderen ikke kan kræve sikkerhed og pant i det, som du skal bruge pengene fra lånet til.

Hvad er et forbrugslån?

Risici for banken?

Da det ikke kræves at du skal stille sikkerhed, så tager banken en større risiko for ikke at få pengene tilbage fra debitor i sidste ende. Derfor er det typisk at forbrugslånet har en høj rente i forhold til andre lån, hvor låntageren kan stille sikkerhed for lånet.

Hvem tilbyder forbrugslån?

Der findes mange forskellige udbydere af forbrugslån, hvor en del af dem kan du ansøge hos på nettet. Der er også mange, som fungere mellemled mellem låneudbyderne og forbrugerne. Umiddelbart er der ikke noget i vejen med dette, man skal blot være opmærksom på, hvem man konkret låner pengene af.

Ofte er det muligt at låne direkte hos nogle af de større butikker, hvis man samtidig køber noget i butikken. Dette kan for det meste være en fornuftig løsning, i og med butikken i nogle tilfælde kan tilbyde en lavere rente end andre låneudbydere, da de også får fortjeneste fra et konkret varesalg.

Forhør dig hos din bank

Mange tror at banken ikke tilbyder forbrugslån, men det gør de fleste banker. Det kan dog være svært for mange at gå ned til sin bankrådgiver for at bede om et forbrugslån. Fordi de er bekymret for om rådgiveren stiller for mange spørgsmål. Men så længe du har styr på din økonomi, så bliver der ikke stillet nogen bekymrende spørgsmål. Så prøv at giv banken et forsøg, da de kan være et billigt alternativ til online låneudbydere.