Hvad er et rentefrit lån?

Der findes mange firmaer, som tilbyder rentefrit lån derhjemme, som kan være attraktivt at benytte sig af disse. Det kan i nogle tilfælde være fornuftigt benytte sig af disse lån, hvor man i andre tilfælde skal tænke sig om en ekstra gang.

Hvad er et rentefrit lån?

Rente og gebyrfrit lån ved køb af produkter

Det er særligt butikker som tilbyder rente-og gebyrfrie lån, hvis du køber en vare i deres butik. Hvilket betyder at butikken tjener penge på det solgte produkt, men ikke på selve lånet. Typisk bliver der tilbudt en kredit, dvs. rente og gebyrfri periode på 1-12 måneder, hvorefter lånet skal tilbagebetales.

Rentefrie lån med gebyrer

Langt de fleste rentefrie lån har også en eller anden form for gebyr tilknyttet, således kan låneudbyderne enten tjene eller dække deres omkostninger, såsom oprettelsesgebyr eller med månedlige administrationsgebyrer, som opkræves samtidig med din almindelige betaling. Disse gebyrer kan virke små og ubetydelige, men kan være en ganske stor omkostning i det samlede billede. Derfor anbefales det altid at beregne lånets ÅOP, hvor disse omkostninger regnes med, så di kender den reelle udgift til lånet.

Eksistere der rentefrie og gebyrfrie lån?

Nogle banker og finansieringsselskaber tilbyder rente og gebyrfrie lån. I disse tilfælde kan du reelt låne penge uden at det koster dig noget, hvilket udgangspunktet ligner et godt tilbud. Du skal dog være opmærksom på, at der kan blive pålagt ekstra gebyrer og renter, hvis du ikke betaler til tiden. Så skulle du være i tvivl om du kan betale pengene til tiden, så er dette lån ikke det rette for dig.