Hvad er et mikrolån?

Et mikrolån er et lån af et mindre lån med en kort tilbagebetalingsfrist. Det typiske beløb på et mikrolån ligger på mellem 5000 – 10.000 kroner, men beløbene kan både være højere og lavere beløb. I Danmark findes der et væld af udbydere. Hvilket gør at markedet er præget af en hård konkurrence blandt udbyderne, dette er dog en fordel for forbrugerne. Det betyder at renterne og gebyrerne bliver lavere. Gennem de seneste år er mikrolånene blevet kritiseret for den høje rente og høje gebyrer. Det er blevet bedre med årene, men gebyrerne og renten kan stadig være høj i dag. Derfor er det vigtigt at du altid tænker dig om inden du optager et mikrolån.

Hvad er et mikrolån?

Hvordan ansøger jeg?

Popularitetsraten er steget på grund af den nemme ansøgningsproces. Selve ansøgningen kan være udfyldt på få minutter. Typisk oplyser du kun lånefirmet basisoplysninger såsom indkomst, alder, navn og lignende. Er der tale om større beløb, kræver mange lånefirmaer en årsopgørelse. Ved mindre lånebeløb er det heller ikke sikkert at du skal oplyse din indkomst. Husk på at du skal være 18 år, dog kræver flere låneudbydere at du har en alder på 20 år. Baggrunden for den højere alder er som regel forbundet med en bedre økonomi. Derudover skal du være dansk statsborger, besiddelse af et NEM-ID og ikke registreret i RKI.

2 vigtige oplysninger – kreditomkostninger og ÅOP

Kreditomkostninger og ÅOP kan give dig overblikket over lånets reelle omkostninger. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, som kan fortælle dig, hvor store omkostninger er på lånet gennem en procentsats. Kreditomkostninger fortæller dig omkostningerne i kroner og øre. Begge tal tager både højde for renter og gebyrer, og sidste ende giver dig det store overblik over omkostningerne.

Fordele ved at vælge et mikrolån?

En af årsagerne til at mikrolånene er blevet populære er den korte svartid. Nogle udbydere afviser/godkender dig med det samme, mens andre svarer efter få timer. Bliver du godkendt er dine penge oftest på din konto allerede næste hverdag.

En anden fordel er at kravene for at blive godkendt er generelt lavere end ved et banklån. Oftest slipper du for at fremvise et budget. Typisk kræver der ikke mere information end din indkomst, alder, navn, adresse og lignende.

Den tredje fordel er at der ikke bliver stillet krav om sikkerhed. Hvilket betyder at du har mulighed for at låne, selv hvis du bor til leje eller ikke ejer bil.