Hvorfor rumler maven?

Rumlen i maven kan både være irriterende og forstyrrende, men hvorfor er det, at der opstår rumlen i maven? Som du nok ved, så opstår rumlen i maven oftest, når man føler sult.

Den primære årsag til, at der opstår rumlen i maven, er en lang sammentrækning i tyndtarmen, som er med til at skubbe luften i maven fremad. Når tarmen skubber luften frem resulterer det i luft i maven, hvilket medfører rumlen.

Alle mennesker har 200 ml. luft i kroppen, hvor noget af luften er fra vores blod, men derudover kommer der også luft med ned i maven hver gang vi spiser og drikker. Det er derfor helt naturligt at maven kan knurre.

Har man meget luft i maven, så kan det skyldes at man indtager nogle bestemte fødevarer.  Eksempelvis er fiberholdige fødevarer en af tingene der kan være med til at skabe luft i maven. Meget frugt og grønt indeholder et højt indhold af fiber.

En anden ting der kan medføre luft i maven, er kulsyreholdige drikke som sodavand og øl.

Døjer man med luft i maven kan det være en god idé at dyrke motion. Motion massere nemlig de indre organer og kan derfor være med til at skubbe luften rundt i systemet.

Hvorfor rumler maven
Hvorfor rumler maven