Hvordan kommer man ud af RKI?

RKI står for Ribers Kredit Information, det er et register over dårlige betalere. Hvis du ikke betaler dine regninger kan du risikere at havne i RKI. Der er dog regler for, hvor mange rykkere du skal have modtaget, før du havner i RKI. Rykkerne skal være skriftlige, og du skal have modtaget 3 før du må blive registreret i RKI. De første 2 rykkere må ikke varsle om RKI, og de skal sendes med minimum 10 dages mellemrum. I den tredje rykker skal der advares om indberetning til RKI, før de må indberette dig. Skylder du penge til det offentlige skal beløbet være på mindst 7.500 kroner, før du må blive indberettet i RKI. Du skal være fyldt 18 år, før du kan blive registreret i RKI.

Hvordan kommer man ud af RKI?

Sådan kommer du ud af RKI

Hvis du betaler din gæld, bliver du slettet fra registret. Når du har betalt din gæld, så husk at få en kvittering. Til sidst husk at bed firmaet om at slette dig fra RKI, det er deres opgave. Betaler du derimod ikke din gæld, vil du blive slettet fra registret efter 5 år. Husk dog på at selvom du er blevet slettet fra RKI efter 5 år, så bliver din gæld ikke slettet.

Konsekvenser ved RKI

Er du registreret som dårlig betaler har det konsekvenser for dine lånemuligheder. Derved kan du få nej til banklån, konto- og kreditkort og telefonabonnement, derudover kan du blive forhindret i at købe ting på afbetaling. Derudover kan du risikere, at håndværkere ikke vil arbejde for dig.

Firmaer må dog kun slå dig op, hvis du indgår i en handels-eller forretningsaftale med dem. I udgangspunktet må de heller ikke søge på dig i forbindelse med ansættelse, medmindre det er en særlig betroet stilling.

Åbent eller lukket register?

Hvis du skylder mere end 1.000 kroner samlet, bliver du registreret i RKIs ”åbne” register, og dermed kan alle RKIs kunder se, om du står som dårlig betaler. RKIs kunder er alle større virksomheder, banker og andre, som arbejder med lån eller kredit.

Skylder du mellem 200-1.000 kroner, står du i et ”lukket” register hos RKI. Hvilket betyder, at du bliver registreret, men dine oplysninger er ikke offentligt tilgængelige.

Du bliver ikke registret i RKI, hvis du skylder mindre end 1.000 kroner.