Hvorfor giver man drikkepenge?

Oprindeligt gav man penge til tjenerne for, at de havde nogle penge at drikke for.  I dag giver man drikkepenge til personale (typisk på restauranter) for den gode service, og der er altså ingen krav om betaling af drikkepenge. Oprindeligt havde man ingen overenskomst som tjener, men man levede af de drikkepenge man fik af gæsterne.

I Danmark har man sidenhen fået overenskomster, hvilket gør at tjenere er sikret en god løn uanset drikkepenge. Derfor bør man i Danmark kun give drikkepenge, hvis man synes at betjeningen har været god.  I Danmark har man som sagt ingen krav om betaling af drikkepenge, men alligevel betaler 2/3 stadig drikkepenge. Det er altså i danskernes kultur at give drikkepenge.

I USA er tjenernes lønninger generelt lave, og derfor forventes det også, at man giver drikkepenge. Ofte vil restauranterne skrive et ønsket beløb på regningen. Typisk forventer de mellem 15-20% af regningens pris som drikkepenge.

I mange lande i Europa bruger de ikke drikkepenge, da det ofte er inkluderet i prisen. Tjenerne bliver dog altid glade, hvis du alligevel vælger at give en ekstra skilling. Man kan dog med fordel tjekke op på kutymen for drikkepenge, i det land du skal til for at være sikker.

Udover restaurantbesøg, så kan det også være velanset at give drikkepenge til stuepigen, piccoloen eller taxachaufføren.

Hvorfor giver man drikkepenge
Hvorfor giver man drikkepenge