Hvorfor går vi i søvne?

Mange har sikkert oplevet at gå i søvne, få at vide at i snakker i søvne eller oplevet en af jeres nærmeste har gået i søvne. Forklaring på søvngængeri er, at der ikke sker den nødvendige synkronisering mellem to systemer. Bevidsthedssystemet (gør at vi er vågne og ved bevidstheden) og motorkontrolsystemet (som styrer vores muskler). Det der kan ske er at vores bevidsthedssystem lukker ned men vores motorkontrolsystem stadig fungere. Hvilket gør at en person kan foretage sig forskellige handlinger i søvne uden at være bevidst om dem.

Hvorfor går vi i søvne?

Følger det en hele livet?

Søvngængeri er hyppigst blandt børn, og mange vil vokse fra det med alderen. Forklaringen på dette er, jo ældre du bliver, jo mere stabilt bliver systemet, hæmmer de motoriske bevægelser, mens vi sover.

Hvad skal man være opmærksom på?

Oplever du episoder med søvngængeri eller søvn-snak, som er meget voldsomme. Det kan eksempelvis være episoder hvor du råber, skriger, slår vild eller går vildt rundt om natten, er det en god idé at opsøge din læge, da dette kan være tegn på forskellige sygdomme.