Hvorfor får man allergi?

Vores immunforsvar er det, som normalt beskytter os mod angreb fra virus, bakterier, svampe, parasitter og skadelige cellemutationer. Immunforsvaret kan også have sine egne sygdomme. Det er her er allergi kommer ind i billedet.

Vores immunforsvar beskytter os mod uønskede og udefrakommende parasitter. Hvis en parasit forsøger at trænge ind i næsen, så reagerer vi automatisk ved at nyse slim, for at blæse parasitten ud. Trænger parasitten ind i kroppen, vil immunsystemet bekæmpe det ved at danne IgE-antistoffer. Dette antistof vil i fremtiden sidde ved kroppens indgange, så kroppen kan genkede fremmedlegemet. Skulle en parasit af samme art snige sig ind, reagere kroppen hurtigt på invasionen. Dette er smart, da en parasit er større end baktiere, aktive og kan hurtigt bevæge sig ind i kroppen og nå vitale organer.

Når du så får et allergiudbrud betyder det, at kroppens forsvar tror, at det er en invasion af parasitter. Herefter vil immunsystemet reagerer med samme voldsomhed. Hvilket er grunden til at du nyser, slår ud og øjenene løber ved et allergiudbrud. Fordi kroppen forsøger at forhindre parasitters invasion i kroppen.

Hvorfor får man allergi