Hvilken flyverdragt skal jeg vælge?

Når du med familien skal ud og udforske naturen en kold efterårs – eller vinterdag, så er det vigtigt at du har det rette tøj på til anledningen. Du skal være iført den rette flyverdragt, også når du skal til eller fra arbejde. Når du er på udkig efter en flyverdragt, så er det selvfølgelig vigtigt, at dragten opfylder gængse behov som fx det, at den skal være vandtæt og varm. Derudover kan en flyverdragt også være elegant i looket, så du har en lækker flyverdragt. Herhjemme i Danmark er vi glade for at have flyverdragter på helt fra barnsben, men hvad skal du være opmærksom på, inden du køber din næste flyverdragt? Vi har undersøgt punkterne for dig, så du i din søgen efter den perfekte flyverdragt kan tage en beslutning.

Hvilken flyverdragt skal jeg vælge? Vælg den rette flyverdragt til skovturen.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal vælge en flyverdragt til kvinder?

Vandtæt: Det vigtigste kriterie, når du skal vælge en flyverdragt, er uden nogen overraskelse, at den er vandtæt. For hvad er meningen med at købe en flyverdragt, når efterårs – og vintersæsonen skydes i gang, hvis den ikke kan holde regn og sne ude?

Man måler hvor vandtæt tøj er ud fra en skala, der er bedre kendt som vandsøjletryk. Tallet kan være angivet som VST, når du læser om flyverdragtens specifikationer. Vælg gerne en flyverdragt der har VST angivet til at være i omegnen af 10.000 mm og helst mere. Du kan finde flyverdragter, hvor VST ligger på VST, hvilket er nok til, at vand ikke direkte kan trænge igennem.

Et af de foretrukne mærker, når kvinder skal vælge en flyverdragt, er mærket GLOBAL FUNK. Hvis du har søgt bare en smule på nettet, så vil du se, at flere onlineshops tilbyder lige netop dette mærke. Det er også forståeligt, idet de producerer flyverdragter i høj kvalitet og ikke mindst flyverdragter, der kan anses for at være et fashion item.

Nylon vs. Polyester: Finder du en flyverdragt i nylon, så vil denne være slidstærk, men prisen vil også være højere, end hvis du investerer i en flyverdragt i polyester. Ens for begge typer er at producenterne anvender disse stoftyper, fordi det er bevist at nylon og polyester er svedtransporterende og hurtigttørrende. Hvis du vælger en flyverdragt i en af disse stoftyper, så kan du være sikker på, at du har truffet en god beslutning.

Coating vs. Membran: Flyverdragter, hvor der er anvendt coating, er en billigere løsning. For at sætte det i perspektiv, så kan du tænke på det som et lag maling, som skal beskytte brugeren af flyverdragten. Flyverdragter i membran er af højere kvalitet, da det er et vandtæt stof, hvor dragten kan ”ånde”. Det betyder at vanddamp kan sive igennem stoffet, men at flyverdragten er vandtæt udenpå.

Bevægelighed: Det skal være let at bevæge sig i en flyverdragt, så det går ikke, at stoffet/materialerne forhindrer dig i at bevæge dig optimalt. Et mærke som Global Funk har vægtet bevægeligheden og ynde højt uden at gå på kompromis med kvaliteten i det anvendte materiale, som udgør flyverdragten.

Når du i din jagt efter flyverdragten har taget ovenforstående i betragtning, så gør du det lettere for dig selv at vælge blandt de mange flyverdragter, der er til kvinder.