Hvem vil være millionær?

Hvem vil være millionær er et quizprogram, som blev sendt på TV2 i perioden 1999-2018. Programmet var et koncept, der blev købt fra udlandet. Konceptet var en stor succes, og derfor blev programmet også ved at køre over en lang periode.

Programmet indeholder 15 spørgsmål, med fire forskellige svarmuligheder. Svarer deltageren forkert, er vedkommende ude. Undervejs kan deltageren vælge at stoppe, hvis ikke der kan svares på spørgsmålet.
Første spørgsmål er 1000 kroner værd, og undervejs stiger værdien helt op til millionen.  Undervejs er der spørgsmål der sikrer at deltageren går hjem med et beløb. Svarer man rigtigt på spørgsmålene til 5000, og 50.000 kroner, så er man sikker på at man ikke går tomhændet hjem.  Svarer man forkert på spørgsmålet til 1.000.000 kroner, så går man altså hjem med 50.000 kroner.
Deltagerne har undervejs i programmet tre forskellige livliner, som de kan bruge en gang når de har lyst.

-Den første er 50:50 og den fjerner to forkerte svarmuligheder.

-Den anden er ”ring til en ven” som giver deltageren mulighed for at få råd til at finde den rette løsning.

-Sidste livline er ”spørg publikum” her angiver publikum hvad de tror er det rigtige svar. Publikums svar bliver vist i procent, og deltageren kan derfor få hjælp gennem procentsatsen.

Programmet blev i mange år styret af Hans Pilgaard, som både havde kendte og almindelige mennesker i studiet. Hvor de almindelige mennesker spillede for egen vindings skyld, så spillede de kendte for et godt formål, som eksempelvis Unicef.

Hvem vil være millionær
Hvem vil være millionær