Hvad skal jeg gøre, hvis min Iphone ikke vil tænde?

Der kan være mange årsager til, hvorfor din Iphone ikke vil tænde eller opfører sig anderledes end, hvad den plejer. Vi har taget udgangspunkt i de hyppigste problemstillinger. Bliv klogere på hvad du selv kan gøre for at fikse problemet med din Iphone, så du undgår en reparationsudgift. Mange gange er det en simpel ting, man blot skal huske på at gøre.

Den perfekte smartphone

Det lyder for godt til at være sandt, og det har du helt ret i. Det er ingen hemmelighed, at Iphone stadig anses for at være den mest eftertragtede smartphone blandt danskerne, men ingen er perfekte. Det gælder som regel alt elektronik, da holdbarheden oftest afhænger af brugerens vedligeholdelse af enheden. Hvis du som så mange andre oplever, at din Iphone ikke vil tænde, så har vi udarbejdet en kort guide til, hvad du kan gøre her.

Hvad skal jeg gøre, hvis min Iphone ikke vil tænde? Hvordan genstarter jeg min Iphone? Guide til Iphone
 • Genstart enheden.
  Du kan gøre det til en vane for dig selv at genstarte elektroniske enheder, hvis de ikke svarer det du vil have den til. I dit tilfælde er det, at din Iphone ikke vil tænde. Alt efter hvilken model du sidder med i hånden, så er der forskellige måder, hvorpå du kan tvinge din Iphone til at genstarte.

  Modellerne – Iphone 8, SE, X, Xs, Xr, 11 og 12.
  I venstre side har du knapperne for skru op/ned, som du skal holde nede. På højre side har du det, der kaldes sideknappen. Altså den du tænder og slukker skærmen med, som også skal holdes nede, indtil du ser æblet på skærmen.

  Modellen – Iphone 7
  Når du skal tvinge genstarten på din Iphone 7, så hold skru ned knappen nede og derefter knappen på højre side (vågeblus til/fra knappen).

  Modellerne – Iphone 6s og SE
  Ved disse modeller har du knappen hjem, som skal holdes nede samtidig med du trykker på knappen for vågeblus. I de lidt ældre modeller ligger knappen ovenpå, men det er knappen der tænder og slukker skærmen.

 • Dit batteri.
  Hvis ovenfornævnte ikke fungerer for din Iphone, så kan det skyldes batteriet. Din enhed kan være blandt de Iphones, hvor Apple selv har annonceret, at der er risiko for defekt batteri. Du kan prøve at oplade enheden, men hvis den ikke reagerer på, at den får strøm til opladning, så skal batteriet skiftes. Derudover kan batteriet også være overophedet, og det er mest optimalt, at temperaturen ligger mellem 16-22 grader. Hvis din Iphone har ligget for længe i solen, så anbefales det, at du venter, indtil batteriet er afkølet.

 • Opladeren.
  I forlængelse af batteriet på din enhed, så kan det ikke altid konkluderes, at batteriet er dødt. Hvis du anvender en oplader, der ikke er original eller en oplader, der er skadet (det knæk der ses, hvor indmaden er synlig), så kan det også have en indflydelse på, hvorfor din smartphone ikke vil tænde.

 • Nye IOS opdateringer
  Apple er gode til at gennemføre nye IOS opdateringer, men det er ikke alle opdateringer, der er fejlfrie. Det er en god idé at søge viden om den konkrete opdatering, inden du vælger at klikke på ”hent”. Nogle af opdateringerne har vist sig at have stor betydning for batteriet især hos de ældre modeller, hvorfor du bør vente med at opdatere, hvis det er tilfældet.

Hvis ingen af ovenfornævnte råd virker for dig, så kan problemet være større end først antaget. Du skal derfor indlevere din Iphone til reparation.