Hvad koster en taxa i London?

London er en dejlig by, hvilket har gjort den til et populært rejsemål. Der kommer mange turister årligt fra hele verdenen. Selvom London er en af de storbyer i verden, som har det bedste offentlige transportsystem i form af undergrundsbaner, busser, tog m.v. Men derudover er der også en masse taxaer. Spørgsmålet er så bare, hvad er priserne på taxaerne?

Ofte siges det at priserne i København er de samme som i London. Dette passer også nogenlunde. Priserne på taxaer i London er svære at forudse, fordi der er mange forskellige virksomheder, som tilbyder taxa-services. Samtidig med dette skal man huske på at London er en storby, som er spækket med biler, hvilket gør at trafikken til tider kan være forfærdelig. Hvilket gør at priserne afhænger af hastigheden i trafikken.

Hvad koster en taxa i London?

Eksempler på en taxatur

Husk at priserne kan varierer fra virksomhed til virksomhed:

  1. En taxatur på en hverdag, mellem klokken 6.00 og 18.00, er priserne ofte den laveste. Typisk kan du regne med en pris på mellem 6 og 10 britiske pund pr. 2 km. Jo længere du kører, jo mere rabat får du også. Det at hvis du f.eks. kører en tur på 6 km kan du regne med en pris på 18-25 britiske pund.
  2. En taxatur i weekenden, mellem klokken 18.00 og 05.00. I det tidsrum er det ofte dyrt at køre i taxa. Priserne ligger ofte på +50% mere end i dagtimerne. Så en tur på 2 km skal du af med mellem 12 og 18 britiske pund. Kører du f.eks. en tur på 6 km, skal du regne med en pris på 30-40 britiske pund.