Hvad koster en ny kobling?

Med tiden vil din bil blive ældre og mere slidt, hvilke betyder at der er forskellige dele, som skal udskiftes. Koblingen er en del af bilen, som bliver brugt konstant, især ved bykørsel. Derfor kan det ikke undgås, at der kommer slitage på denne del af bilen. På de fleste nyere biler holder koblingen meget længe, men har du en ældre bil, er det meget sandsynligt at koblingen skal udskiftes. En velfungerende kobling giver en smidig og mere behagelig kørsel. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på de små tegn, som kan afsløre om koblingen er slidt og bør efterses eller eventuelt skiftes:

  1. Det må ikke være svært at træde koblingen i bund og skifte gear. Er dette muligt, kan det være tegn på, at koblingen er slidt og skal skiftes.
  2. Der må ikke være stigende eller faldende lyde fra motoren (som ved et normalt gearskift) uden, at du rører ved koblingen.
  3. Vær opmærksom på, at gearskiftet ikke er besværligt og larmer. Dette kan være tegn på, at der er noget galt med koblingen.
  4. Det må ikke være svært at finde koblingspunktet, og bilen må heller ikke ryge ud af gear.
Hvad koster en ny kobling?

Hvad er gennemsnitsprisen på en ny kobling?

Ud fra en undersøgelse lavet af autobutler i 2016, ligger gennemsnitsprisen på 5683 kroner fordelt på forskellige bilmærker. Dog kan du opnå store besparelser, hvis du gør dit forarbejde og er villig til at køre lift efter det rigtige værksted.

Forlæng levetiden på bilens kobling

Et koblingsskift hænger ikke kun sammen med, hvor mange kilometer din bil har kørt. Det afhænger også i høj grad af måden, som du kører på. Herunder er der 4 hurtige og basale tips til, hvordan din kobling slides mindre:

  1. Undgå at file på koblingen. Træd koblingen i bund, skift gear og slip så koblingen helt igen. Brug speederen og ikke koblingen til at styre farten.
  2. Holder du i et lyskryds, så sid ikke med koblingen i bund. Sæt derimod bilen i frigear og træd på bremsen.
  3. Ved parkering kan du enten benytte håndbremsen eller efterlade bilen i gear. Har du bilen stående i gear kan kraftig vind få bilen til at bevæge sig, og fordi koblingspladen i den situation er spændt op mod drivhjulet, vil det slide på koblingen.
  4. Skift gear hurtigt, men gør det med omtanke. Kan du springe et gearskifte over og eksempelvis gå fra 1. gear til 3. gear, så slider du mindre på koblingen.