Hvad koster en hesteforsikring?

Det er er dyrt at have hest. Der skal både betales foder, tandlægeregninger, smed og staldplads. Derudover skal der også betales for en hesteforsikring. Læs mere om prisen for en forsikring herunder.

En hesteforsikring kan variere meget i pris afhængig af, hvor meget du ønsker at forsikre den for. Dog kan du forvente en pris på mellem 1000 kr. og 3000 kr. om året. Hesten er desuden et dyr, du ikke har 100 % kontrol over. Lige netop derfor er det faktisk lovpligtigt at forsikre hesten med en ansvarsforsikring, så du ikke står med en kæmpe erstatningssag, hvis hesten gør skade på andre personer eller andre personers ejendele. Det samme gælder for bilister. Ingen ansvarsforsikring; ingen hest eller bil. Undersøg dog først, om du tilfældigvis er dækket ind her via din indboforsikring.
Det er til gengæld valgfrit at få en livdækning, som følger samme princip som en ulykkesforsikring for mennesker. Den sørger for, at du får udbetalt erstatning, hvis din hest skal aflives eller dør i en ulykke eller af en sygdom.

Hvis ikke du ved, hvilken hesteforsikring du skal vælge, kan du med fordel finde prissammenligningsværktøjer på internettet. På den må kan du altså sammenligne prisen på de forskellige hesteforsikringer, der er på markedet lige nu. Som nævnt ovenover kan det dog variere, hvad de forskellige hesteforsikringer inkluderer. Undersøg derfor til bunds, hvad den enkelte forsikring indeholder, så du er sikker på, du får det, du har behov for.

Hvad koster en hesteforsikring