Hvad koster en dankortterminal?

Det er muligt at få modeller fra 3500 kr. og op til ca. 9000 kr. Prisen afhænger af, om kortterminalen skal være stationer eller mobil og om du køber eller lejer den. Men uanset hvad er dankortterminaler et must for rigtig mange forretninger, da du hurtigt og enkelt kan tage imod penge med sådan en terminal. Dankortterminaler er især gode at bruge på diskoteker, festivaler og lignende, hvor folk ikke har lyst til at hive en masse kontanter op af lommen, men det er i det hele taget en god idé, uanset hvad du sælger og hvor, da under 15 % af betalinger i Danmark foretages med kontanter. Selv de ældre på 70-79 år har minimeret deres kontantbetalinger til ca. 20 % og de unge betaler med kontanter i mindre end 4 % af tilfældene. Mobilbetaling er dog en løsning, der vinder hastigt frem.

Priser for en dankortterminal

Der er mange forskellige prismodeller, og du skal gøre op med dig selv, hvad du er mest til.

Leje af dankortterminal

Nogle forhandlere udlejer dankortterminalen kvit og frit (0,- i månedsleje) – dog med et lille opstartsgebyr – men du skal til gengæld betale et transaktionsgebyr på op til 2 %. Dette er en god løsning til virksomheder, som ikke har den store kapital, eller virksomheder, der ikke modtager regelmæssige betalinger. Er du derimod en mere etableret virksomhed, som har en stabil indkomst, kan du også betale en månedsleje på mellem 300 og 500 kroner, men samtidig bliver transaktionsgebyret også mindre – helt ned til 0,69 % af beløbet.
Vær opmærksom på, at nogle udlejere har bindingsperioder på flere år. Tommelfingerreglen er, at jo længere bindingsperioden er, jo billigere er transaktionsgebyret.

Køb af dankortterminal

Du kan også købe din helt egen dankortterminal, hvis du f.eks. er en fysisk butik, der skal modtage betalinger i lang tid fremover. Det kan koste alt mellem 4000 og 7000 kroner for en stationær dankortterminal, men du kan også få en trådløs og mobil dankortterminal for mellem 6500 og 9600 kroner. Hvis du udregner de gebyrer, du ville skulle betale med en lejet model, kan du dermed finde ud af, hvor lang tid du skal eje din helt egen dankortterminal, før den er tjent ind og giver bedre mening end lejemodellen.

Hvad koster en dankortterminal