Hvad koster efterisolering af loft?

Hvad koster efterisolering af loft? Dette spørgsmål er der rigtig mange boligejere, som spørger sig selv om – og med ganske god grund. Normalt mister huset mellem 25 % og 40 % af varmen fra loft/tag. Det er aldeles ikke billigt – og slet ikke om vinteren – og derfor kan det være en ganske god idé at have isoleringen af huset på plads.

billede af loft i et hus

Pris på efterisolering af loft og tag

Markedet for isolering bærer præg af mange forskellige priser. Derfor kan det som boligejer være svært at gennemskue markedet.

Det er meget svært at give en konkret pris på efterisolering af loft, da det afhænger af en lang række faktorer såsom: Eksisterende isolering (mm), ny isolering (mm), areal, nuværende opvarmningskilde og dertilhørende pris.

En tommelfingerregel er dog at det koster et sted mellem 100 og 250 kroner for 3 centimeter isolering pr. M2.

Er du i tvivl om hvad den eksakte pris på dit loft er, findes der flere beregnere på nettet, som ganske retvisende kan give dig en pris på efterisolering af loft.

Bor du i en gammel bolig, er loftet måske ikke isoleret

Det er først i 90’erne, at man for alvor begyndte at isolere loftet på nybyggede boliger. Er dit hus eller din lejlighed bygget mellem 1950 og 1990, bør du undersøge, om dit loft er isoleret, for der er mange penge at spare på sigt, og så slipper du for at fryse om vinteren eller for at blive kogt af en radiatorer, der kører på fulde drøn.

I 2021 er desuden mulighed for at få dobbelt håndværkerfradrag, så har du lidt friværdi, er dette en oplagt mulighed for at renovere.