Hvad koster det at adoptere et barn / en adoption?

Som du nok allerede har hørt om, er det forholdsvis dyrt at adoptere et barn i 2021. Prisen afhænger især af organisationen og det land, du ønsker at adoptere barnet fra. Hvis du f.eks. ønsker at adoptere et barn fra Sri Lanka, koster det i omegnen af 170.000 kr. Ønsker du derimod at adoptere fra Sydkorea, så skal du forvente at hoste op med omkring 300.000 kr.

hvad koster det at adoptere et barn

Tilskud til adoption

Prisen på adoption er henover årene steget voldsomt, i 2006 kostede det “kun” 80.000 kroner at adoptere et barn. Tilskuddet til adoption er til gengæld også steget en hel del, og er over årene gået fra cirka 40.000 til 50.000. I 2021 kan du få 56.952 kroner i tilskud for adoption.

Som du kan se er der altså meget stor forskel på prisen afhængig af, hvilket land du ønsker at adoptere fra. Dog kan du ansøge om et lån i banken, hvis din nuværende økonomi ikke rækker til at betale så meget.

Hvordan adopterer man et barn?

Der er mange krav og processen er lang. Allerførst tager du kontakt til Familieretshuset i din kommune, og de vil vurdere om du/I er egnede til at være adoptivforældre. De kigger bl.a. på jeres økonomi, tidligere straffeforhold, helbred, alder og harmonien i jeres parforhold (hvis I er et samlevende par).

Bliver du/I godkendt, skal man efterfølgende deltage i et adoptionsforberedende kursus og dernæst vælge, om man vil adoptere fra Danmark eller fra udlandet. En sagsbehandler foretager derefter hjemmebesøg og samtaler med dig/jer, hvorefter du/I kommer på venteliste, hvis sagsbehandleren giver grønt lys. Ventetiden på at få et barn varierer meget fra organisation til organisation, og den afhænger også af, fra hvilket land du/I vil adoptere.