Hvad koster det at flytte hjemmefra?

Går du og drømmer om at flytte hjemmefra, så skal du inden da sørge for at tage højde for omkostningerne ved flyve fra reden, for det er bestemt noget, der koster. Langt de fleste af dem som flytter hjemmefra er studerende, og de betaler typisk mellem 4000 og 8000 kroner i totale omkostninger ved at bo ude.

Der er eksempler på nogle der betaler lidt mindre, eksempelvis hvis de er  bosat et sted med et meget lille værelse samt fælles køkken og bad. Udover huslejen skal du påregne en investering i blandt andet møbler, køkkengrej mm, hvilket kan koster alt imellem et par tusinde og op til 100.000 kroner.

Hvad koster det at flytte hjemmefra?
Hvad koster det at flytte hjemmefra?

Depositum og forudbetalt leje

Når du flytter hjemmefra og ind i en ny lejebolig, skal du stort set altid betale depositum. Depositummet følger huslejen, dette betyder at jo højere huslejen er, jo højere er depositummet. Depositummet er udlejerens garanti, for udgifter til istandsættelse ved fraflytning. Det overskudende beløb bliver tilbagebetalt når du fraflytter lejligheden. Dog må depositummet  maksimalt udgøre et beløb svarende til tre måneders husleje eksklusiv forbrug. Udover huslejen kan udlejer kræve op til tre måneders forudbetalt husleje. Dette er udlejers sikring for at der bliver betalt husleje, selvom lejer har opsagt lejemålet.

Flytteudgifter

Efter du har fundet bolig, fået styr på kontrakt, husleje og depositum, er du klar til at flytte hjemmefra. Flytteudgifterne afhænger af hvor mange ting du skal flytte. Hvis du er heldig kan det hele være i en bil, ellers skal du ligge penge til at kunne leje et flyttefirma eller en trailer.

Gennemsnitspriser for udgifter for en lejer

El koster cirka 240 kroner om måneden. Vand koster cirka 180 kroner om måneden. Varme koster mellem 150-450 kroner om måneden. Internet afhænger af selskab og hastighed men omkring 200 kroner om måneden. Sidst men ikke mindst medielicens som er 2527 kroner årligt.

Møbler og andre udgifter

Hvis du ikke står og har møbler til at udfylde din lejlighed, skal du have møbler til stue, spisestue, soveværelse og køkken. Den billigste løsning er at høre hos venner og familie om de skulle ligge inde med noget, eller ønske sig disse ting til jul og fødselsdag. Men ofte skal de fleste ud at købe nogle forskellige flytte hjemmefra ting, og her skal du nok påregne mellem et par tusinde og opefter.