Hvad er streaming?

Streaming betyder at du henter indehold fra internettet, samtidig med at du afspiller det. Streaming af TV og musik er de mest fremtræden former for streaming. Dog kan du også streame bøger, podcast, radio, video, undervisningsmateriale og meget mere.

Hvis du eksempelvis streamer et TV program henter du en række data, som forbruges i takt med at du ser programmet. Men der gemmes ingen data på den enhed du streamer på, så enhedens lagerplads ikke bliver belastet. Derved er der heller ingen begrænsninger på, hvor meget du kan streame. Du har mulighed for at streame fra din computer, tablet, telefon eller smart tv så længe du har en internetforbindelse og tilstrækkelig data i dit abonnement.

Streaming af TV udsendelser, film og serier har aldrig været mere populært. Samtidig med at internetforbindelse og stor båndbredde ikke længere er en hindring, og derfor vinder streaming mere og mere frem.

Hvad er streaming?

Hvad er streamingtjenester?

Med TV on demand kan du se både nye og ældre TV udsendelser. Derved kan du begrænse mængden af de programmer du optager, fordi meget af indholdet bliver liggende på den enkelte streamingtjeneste i længere tid. Video on demand (forkortet VOD) er en betegnelse for streaming af film fra streamingtjenester som Netflix, Viaplay, HBO med flere, hvor du kan finde film og serier. Streamingtjenester er en fælles betegnelse for udbydere af musik, TV og film.

De fleste streamingtjenester koster penge, men hvis du allerede abonnere på en TV pakke, er streaming af TV pakken sandsynligvis inkluderet.

Streaming på TV

Mange nyere fjernsyn, såkaldte Smart TV, har indbyggede apps til de forskellige streamings tjenester, så du kan streame direkte på TV’et, og se udsendelserne på den store TV skærm. En anden mulighed for at streame direkte til TV skærmen ved at bruge Apple TV eller streame via en Google Chromecast.

Hvad er offline streaming?

Hos flere af de store streamingtjenester som bl.a. Netflix, Viaplay og Spotify, hvor du kan downloade film og musik til din computer eller telefon. Det smarte ved dette er, at du har mulighed for at se TV-serier, film eller høre musik når du ikke har internetforbindelse, som eksempelvis hvis du er i en flyver.

Hvad er konklusionen på streaming?

Fordele:

  1. Du har mulighed for at streame overalt – så længe du har en internetforbindelse.
  2. Du kan se TV programmer og film på de tidspunkter, som passer dig bedst.
  3. Stort set alt digitalt materiale kan streames, så mulighederne er uendelige.
  4. Der gemmes ingen data på din enhed (medmindre du downloader), så lagerpladsen bliver ikke belastet.

Ulemper:

  1. Din computer og mobiltelefoner bruger mere strøm når du streamer.
  2. Streaming bruger meget data, så husk at tilpas dine abonnementer.
  3. Nogle tjenester kræver stor båndbredde, for at undgå at film og videoer hakker. Tjek derfor kravene hos de enkelte udbydere.
  4. De fleste streamingtjenester koster penge, i form af en månedligt abonnement eller betaling pr. film.