Hvad er proteinpulver?

Proteinpulver er et kosttilskud, der kan tilføre nogle ekstra proteiner til den daglige kost. Pulveret fås i mange forskellige smagsvarianter, hvoraf chokolade, jordbær og vanilje er standartsmag hos producenterne. Proteinpulver bruges ofte af folk som styrketræner, dyrker fitness eller bodybuilding. Fordi proteiner indeholder de vigtige aminosyre som kroppen skal bruge for at opbygge muskler.

Protein er kroppens byggesten, og skal inkluderes i kosten hos de der træner for at bygge muskler. Generelt kræver det meget mad og mange proteiner dagligt at opbygge muskler. Derfor er det nemmere at tilføre kroppen lidt ekstra proteiner igennem en flydende shake.

Det er vigtigt at huske, at kosttilskud aldrig skal erstatte en varieret og sund kost, og kun skal betragtes som et supplement til kosten. Har du en appetit der er stor nok til at indtage alle dine proteiner gennem din daglige kost, er kosttilskud ikke nødvendig.

Hvad er proteinpulver?
Hvad er proteinpulver?

 Hvad koster proteinpulver?

Kosttilskud kan være forholdsvist dyrt, og det kan hurtigt koste ca. 350-400 kr. For 2,5 kg. Der findes dog producenter som formår at sælge kvalitets proteinpulver på 2,5 kilo for 270 kroner.

Står du og overvejer at investere i kosttilskud, er det en god idé at researche på de forskellige hjemmesider, da der kan være penge at spare.