Hvad er FIFA?

FIFA står for Fédération Internationale de Football Association. Det internationale fodboldforbund blev stiftet i 1904 i Paris, af fodboldforbundene i Belgien, Danmark, Frankrig, Holland, Spanien, Schweiz og Sverige. FIFAs første målsætning var at styre den olympiske fodboldturnering, arrangere en turnering om verdensmesterskabet, som var åben for alle spillere, professionelle som amatører. Derudover vil de udbrede kendskabet til FIFAs love og sørge for, at de blev efterlevet.

Verdensmesterskabet i fodbold

Det første verdensmesterskab i fodbold blev afviklet i 1930 i Uruguay. VM er den dag i dag FIFAs primære indtægtskilde. Derudover arrangere FIFA VM for klubhold, turneringer i indendørs fodbold, og i 2005 blev det første verdensmesterskab i strandfodbold afholdt. FIFA har hovedsæde i Zurich og har 211 forbund som medlemmer.

Hvad er FIFA?

FIFA-serien

FIFA-serien er en serie af computerspil. Det første spil blev udgivet i 1994 af den amerikanske udgiver Electronic Arts og udviklet af EA Sports. Typisk frigives omkring september hvert år med opdaterede hold-og spillerdatabaser som stort set stemmer overens med den aktuelle ligaer i Europa, USA, Sydamerika og Asien, derudover er de nye spil opdateret med en række nye spilfunktioner samt opdateret grafik og gameplay. Siden 1998 er der i de år med slutrunder blevet udgivet en special version, som indeholder de aktuelle VM eller EM landsholdstrupper.

FIFA-serien har en årrække været betragtet som det førende fodboldspil på både PC, Playstation og xBox. Men har i de seneste år fået hård konkurrence fra forskellige titler, heriblandt This is Football af Sony Computer Entertainment og Pro Evolution Soccer series fra Konami.

Hvad er FIFA-serien?