Hvad er et minilån?

Et minilån er et lille lån på 300 – 6000 kroner. Derudover har lånet en kort løbetid. Hvilket betyder at tilbagebetalingen typisk foregår over en kortere periode. Minilån er for dig, som ønsker et supplement til din indkomst en måned. Som udgangspunkt ligger den gennemsnitlige lånesum på 5000 kroner.

Den gennemsnitlige løbetid ligger mellem 15 og 60 dage. Men du har altid mulighed for at gøre løbetiden kortere eller længere. Dog er det mest fordelagtigt at din løbetid er så kort som muligt, for at gøre udgifterne så små som muligt. Det er derfor vigtigt at du altid kigger på tallene inden du underskriver låneaftalen. Inden du vælger det rette lån, skal du sammenligne lånene på deres ÅOP (årlige omkostninger i procent).

Hvad er et minilån?

Hvordan ansøger jeg om et minilån?

I første omgang skal du som minimum være fyldt 18 år, andre steder 21 eller 23 år. Men fælles er at du skal være myndig og derved selv binde for de penge du låner. Derudover skal du have et NemID, bo i Danmark og have arbejdstilladelse i Danmark. Samtidig skal du have en dansk konto og du må ikke være registreret i RKI eller i Depitor Registret.

Når du skal ansøge om et minilån sker det på nettet gennem NemID. Det eneste du skal have styr på er, hvor mange penge du gerne vil låne. Du skal udfylde og afsende den online ansøgning. Derefter får der mellem et par minutter og et kvarter inden du får svar på din ansøgning og et tilhørende tilbud, hvis du bliver godkendt.  

Fordelene ved at vælge et minilån

Fordelene er at ansøgningsprocessen er kort. Derudover behøver du ikke at redegøre for, hvad du skal bruge pengene til. Du skal heller ikke stille sikkerhed for lånet. Herudover er der en kort tilbagebetalingstid, hvilket gør at du ikke er bundet af lånet i flere år.

Ulemperne ved at vælge et minilån

Du skal have styr på din økonomi og lave et budget, så du er fuldkommen sikker på at du kan tilbagebetale lånet. Men du skal huske at tænke dig om inden du optager lånet. I og med at minilån har en kort ansøgningsproces, er det fristende at optage et lån.