Hvad er de nyeste trends inden for køkkenbranchen?

Ligesom alt andet, udvikler vores ønsker og behov for køkkenets funktion sig også. Hvor det førhen primært handlede om at skabe et rum, der havde til formål at tilberede mad separat fra resten af husholdningen, så har køkkenet overtaget pladsen som boligens hjerte.

Konsekventligt har specifikke ønsker til farver, design, layout og materiale vokset sig mere og mere vigtige for at danne de rette rammer for vores hjem. I 2020 har Rotpunkt Køkkener oplevet, at der specielt er fire tendenser, som indtil videre har præget vores køkkenvalg i større omfang, nemlig keramik, grebsløse løsninger, bæredygtighed og skræddersyet løsninger.

Overflader i keramik

Keramik er blevet et populært valg i danske. Dette stammer fra materialets trendy udseende og fantastiske egenskaber. Keramik skaber en eksklusiv og flot bordplade, som man kan glæde sig over i årevis. Materialet er varmeresistent farvebestandig, rengøringsvenlig, ridsefast og fuldstændig robust. Med andre ord er det næsten umuligt at medføre ridser i overfladen eller risikere misfarvning fra spildt væske.

Som en ekstra fordel ved materialet, kan det tåle at få stillet en varm gryde eller frostvarer direkte på fladen, uden det tager skade.

Med bæredygtighed for øje

“Tænk bæredygtigt”. Den får vi ofte smidt efter os i dagligdagen, når vi er nede at handle, køber nyt tøj og bygger om i boligen. Derfor kommer det ikke som en overraskelse, at vi oplever bæredygtighed til at være en af de største køkkentrends i 2020 i danske hjem. Bæredygtighed betyder nemlig gode og solide materialer, som holder hele livet og kræver minimal vedligeholdelse.

Skræddersyet køkkenløsninger

I takt med, at vi sætter mere og mere pris på personlig stil og indretning i hjemmet, så stiger vores efterspørgsål efter unikke løsninger til vores køkken også. Et snedkerkøkken tillader for skræddersyet køkkenløsninger, der er bygget efter specifikke mål.

Med et snedkerkøkken vælger du alt fra design, materiale, farve, layout, indhold og meget mere. Det giver mulighed for at skabe et personligt og unikt rum, der passer til lige netop dine ønsker og behov for et nyt køkken.

Grebsløse køkkenløsninger

Rene og minimalistiske linjer sætter standarden for køkkenet udformning i 2020. I dag findes der et væld af grebsløse køkkenløsninger i laminat, højglans, mat og træ, så der findes et materiale til enhver smag.

Et grebsløst køkken er bygget op om smukke of funktionelle grebsspor, der er med til at give det særlige designudtryk med slanke linjer. Her er det muligt at kombinere forskellige elementer, så du skaber et personligt og unikt køkken, uden at gå på kompromis med kvalitet og funktionalitet.