Hvad er badmintonstrenge lavet af?

Gennem mange år har badmintonstrenge været produceret af forskelligt materiale.  I nyere tid er den gamle tarm streng udgået af markedet, og er i dag udskiftet med nano tynde polyester fibre. Badmintonstrengene bliver belagt med en ruhed således at der kan opnår en bedre følelse ved slag til fjerbolden.

Hvad er badmintonstrenge lavet af?

Hvem er den førende producent?

Det førende mærke og producent af badmintonstrenge er Yonex. Hvilket også er det mest fremtrædende mærke i butikkerne herhjemme. Yonex har et streng udvalg, som passer til alle niveauer. Du kan også få strenge fra andre mærker, som er billigere. Dog skal det siges at der er en grund til, at Yonex er markedsleder. Fordi de netop laver de bedste strenge.

Er der forskellige tykkelser?

Du kan få strenge i forskellige tykkelser. Hvilket også betyder, at du skal overveje hvilken streng type du ønsker. Vælger du en tynd streng, det resultatet være, at den ofte vil springe. Ofte handler det ikke om strengens holdbarhed men mere om manglende præcision ved forskellige slag. Fordelen ved den tynde streng, er at du får en langt bedre lys ved gennemførelsen af et slag, samt du kan kontrollere bolden bedre.

Men ikke alt afhænger af tykkelsen på strengen, men også hårdheden i opstrengningen. Jo flere kilo din ketcher er strenget op med, jo bedre føling kan du mærke. Jo hårdere opstrengning medfører også muligheden for tit at springe strengene. Nogle gange vil din ketcher endda knække i hovedpartiet, hvis du rammer bolden skævt med en hård opstrengning.