Hvad er arp?

Arp er fedtede, hvidgule skæl i spædbørns hårbund. Arp er en mild form for eksem. I nogle tilfælde breder arp sig fra hovedbunden og videre til ansigtet og kroppen. Årsagen til arp er for stor produktion af fedt og hudceller, som bliver afstødt. Arp er ufarligt og relativt nemt at behandle.

Hvad er arp?
Hvad er arp?

Hvordan forebygger du arp?

I mange tilfælde kan forebyggelsen bestå af at redde barnets hår og hårbund dagligt  med en blød børste eller kam. Udover dette vask barnets hår 2 gange om ugen. Det kan klares med vand, men føler du behov for at benytte shampoo, så anvend en babyshampoo uden parfume. Skulle du opdage begyndende arp hos dit barn, kan du vælge at smøre lidt fugtighedscreme på huden.

Hvordan behandler du arp?

Skulle arpen ikke være til at fjerne med en negl eller kam, så skal du opbløde arplaget, så huden ikke følger med når du fjerne arpen. Dette kan gøres ved at smøre babyolie på de ramte områder. Lad olien sidde på indtil de ramte områder er løsnet fra huden. Herefter benyt en meget blæd kam til at fjerne arpen med. Det er normalt, at du skal anvende behandlingen flere gange før arpen er fjernet helt.