Ejerskifteforsikring: En forsikring med mange fordele

Ikke lovpligtig, men god at have

Mange spørger, om en ejerskifteforsikring er lovpligtig. Og det korte svar er “Nej” – en ejerskifteforsikring er ikke lovpligtig. Selvom der ikke er tale om en lovpligtig forsikring, kan det dog en forsikring med mange fordele. Mange vælger også at tegne en ejerskifteforsikring, selvom det ikke er lovpligtigt, netop fordi der er en hel del fordele ved den.

Her kan du blive klogere på, hvilke fordele der er ved ejerskifteforsikring.

Hvad kan man bruge ejerskifteforsikringen til?

For at forstå de mange fordele der er ved at tegne en ejerskifteforsikring, selvom den ikke er lovpligtig, er det oplagt først at få klarlagt, hvad man egentlig kan bruge forsikringen til.

En ejerskifteforsikring er en forsikring, der tegnes i forbindelse med en bolighandel. Den kommer både køber og sælger til fordel, da den sikrer, at hverken køber eller sælger hæfter for skjulte skader og fejl ved boligen i op til 10 år efter handlen.

Det er cirka 1 ud af 5, der får brug for en ejerskifteforsikring. Det er i tilfælde skjulte og ikke kendte fejl fx ulovlig elinstallation, ulovlig VVS-installation, fejl fra opførelsen og/eller renovering, som man ikke kendte til. Man kan selv vælge dækningsgraden, så du ved præcis, hvornår du er dækket, og hvornår du ikke er.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at en ejerskifteforsikring ikke dækker typiske og forventede fejl/skader ved et hus. Det er derfor vigtigt at sætte sig ind i, hvilken hustype man har købt og de forventede skavanker, der kan være ved sådan et. Fx dækker ejerskrifteforsikringen ikke fugt og vand i kælderen i på ældre hus, ligesom kuldebroer og skimmelsvamp heller ikke er dækket på ældre boliger. Det er nemlig forventede fejl ved denne type boliger.

De mange fordele ved ejerskifteforsikringen

  • Økonomisk sikkerhed
  • Økonomisk tryghed
  • Lav selvrisiko
  • Mulighed for slev at vælge dækningsgrad
  • Sikkerhed i tilfælde af alvorlige skader
  • Dækning i mindst 5 år efter handlen – med mulighed for forlængelse i yderligere 5 år
  • Mulighed for dækning i op til 10 år efter handlen
  • Køber og sælger deler udgifterne til den laveste forsikringspræmiere, men køber vælger selv, hvilken forsikring der passer