Hvorfor får man tømmermænd?

Man får tømmermænd, fordi man har indtaget alkohol, og det viser sig som forskellige symptomer i kroppen dagen derpå. Det kan fx være dehydrering, fordi alkohol er vanddrivende og hæmmer kroppens evne til at udskille antidiuretisk hormon. antidiuretisk hormon stimulerer genoptagelse af væske i nyrerne. Dehydreringen er en direkte konsekvens af alkoholindtag. Det kan vise sig i form af: tørst, hovedpine, mathed, tørre slimhinder og svimmelhed.

Alkohol danner under nedbrydningen af sig selv det giftige stof acetaldehyd, som giver hjertebanken, kvalme og hovedpine. Derfor kan tømmermænd også mærkes på denne måde. De fleste alkoholholdige drikke indeholder også andre stoffer end den rene form for alkohol ethanol. Et eksempel på det er methanol, og nedbrydningen af disse stoffer kan give forgiftning og resultere i opkast, kvalme og hovedpine.

Alkohol i store mængder irriterer også selve mavesækken, og det øger produktionen af mavesyre og galde. Alkohol i større mængder forstyrrer også ens evne til at sove ordentligt. Ofte sover man i kortere tid og mere uroligt end normalt. Man er derfor mere træt dagen derpå, når man har tømmermænd.

Hvis man ryger, mens man drikker, er ens tømmermænd også gerne påvirket af kulbrinter og andre giftige stoffer. De kan være med til, at forværrer hele oplevelsen af tømmermænd.

Undgå tømmermænd

Hvis man vil undgå tømmermænd, så er der en række tiltag man kan gøre.

Drik en masse vand, og gerne et glas eller to inden du går i seng, på den måde undgår du at blive dehydreret dagen derpå, derfor kan man nedsætte graden af tømmermænd.

Antallet af genstande har også betydning for hvor voldsomme tømmermænd man oplever, derfor kan det være en idé at være mådeholdende hvis man ønsker at være frisk dagen efter.

Spiser du godt med mad før og under indtagelse af alkohol kan du også nedsætte risikoen for tømmermænd.

Hvorfor får man tømmermænd
Hvorfor får man tømmermænd